2024. március 28., csütörtök
KORONAVÍRUS VAJDASÁGBAN

Hatan lélegeztetőgépen

A Vajdasági Klinikai Központban (VKK) kilenccel több pácienst kezelnek koronavírus-fertőzés miatt, mint hétfőn, így 83-ra nőtt a kórházi ellátásra szoruló betegek száma. Közülük hat beteg állapota súlyos, ők valamennyien lélegeztetőgépre szorulnak.

Igor Mirović tartományi kormányfő tegnap még 70 páciensről beszélt. Közölte, hogy mivel a fertőző osztály kapacitása megtelt, az ortopédiai osztályt is COVID-kórházzá alakítják át.

A Vajdasági Klinikai Központban arra intenek, hogy be kell tartani a kötelező óvintézkedéseket, vagyis maszkot kell viselni a városi és a városközi autóbuszokon, és ajánlatos zárt térben is használni. Emellett elengedhetetlen a megfelelő távolság betartása, a rendszeres kézmosás, fertőtlenítés.

A 021.rs honlap szerint az Újvidék Egészségházban elvégzett tesztelések alapján több napja átlagosan tíz új fertőzést fedeznek fel. Veselin Bojat igazgató szerint hétfőn 194 újvidéki polgár jelentkezett tesztelésre, és közülük 8-nak az eredménye bizonyult pozitívnak. Legtöbbjük fiatal, enyhe tünetekkel, akiket hazaküldtek házi karanténba.