2024. április 25., csütörtök
SPORTHÍREK

Gogov is fertőzött

VÍZILABDA

Nemanja Vico és Dejan Savić után a szerb férfi vízilabda-válogatott újabb tagját, ezúttal Draško Gogovot diagnosztizálták koronavírus-fertőzöttséggel. Gogov első tesztje ugyan negatív lett, a hétvégét megelőzően azonban jelentkeztek nála a jellemző tünetek – hőemelkedéssel és köhögéssel fordult orvoshoz, és a második teszt már kimutatta a vírus jelenlétét a szervezetében. A pólós vélhetően már túljutott a nehezén, a tünetek enyhültek, elmúlt a láza, és már nem köhög, elmondása szerint jól érzi magát. A megfelelő kezelés mellett rá is 14 napos házi karantén vár, szerencsére ő sem szorul kórházi ellátásra. Időközben Vico második tesztje már negatív lett, így őt gyógyultnak nyilvánították.

Valószínűsíthető, hogy mindhárom érintett a válogatott belgrádi edzőtáborában fertőződött meg, így a csapat mintegy 10 nappal ezelőtt fel is függesztette a közös munkát, amelyet várhatóan a továbbiakban sem folytatnak. A Szerbiai Olimpiai Bizottság egészségügyi bizottságának ajánlására a Szerbiai Vízilabda-szövetség lemondta az összes folyamatban lévő és tervezett edzőtáborát – az U16-os korosztályos válogatott épp egy hete kezdte meg a közös munkát, míg a lányok a tervek szerint július 7-étől edzettek volna együtt. Arról már korábban beszámoltunk, hogy az utánpótlástornákat is lefújták a járványügyi helyzet miatt, ugyanakkor a nyári II. ligával kapcsolatban továbbra sincs hivatalos információ.

TENISZ

Murray kiesett

Andy Murray nem jutott döntőbe a Britek csatája elnevezésű londoni bemutató tenisztornán. A háromszoros Grand Slam-győztest Daniel Evans búcsúztatta, aki a tegnap esti döntőben Kyle Edmunddal vívott meg.

Eredmények, elődöntő: Evans–Murray 1:6, 6:3, 10:8, Edmund–Norrie 6:7, 6:4, 10:8.

NIZZA. – Az UTS-torna 5. fordulójában: Cicipasz–F. López 3:2, Thiem–Goffin 3:1, Berrettini–Gasquet 4:0, Popyrin–Paire 4:0, Moutet–Brown 4:0.

CHARLESTON. – A női bemutató tornán: Keys–Kenin 6:3, 5:7, 10:2, Collins–Azarenka 6:1, 7:5, Stephens–Bouchard 6:3, 7:6.

Ivanišević is „koronás”

Goran Ivanišević koronavírustesztje is pozitív lett a férfi teniszezők meghívásos Adria Tour versenyének zadari állomása után, amelyen többen, így a világelső fő szervező, Novak Đoković is megfertőződött. A 2001-ben wimbledoni bajnok horvát sportember – aki jelenleg Đoković edzőjeként dolgozik – a közösségi oldalán számolt be arról, hogy két negatív tesztet követően ezúttal pozitív lett az eredménye. Kiemelte: jól érzi magát, nincs semmilyen tünete, és továbbra is tartja magát az elszigetelődéshez.

NFL

Elmarad az előszezon első mérkőzése

A koronavírus-járvány miatt elmarad a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) megszokott nyitómérkőzése, az előszezont felvezető Hírességek Csarnoka beiktatására szervezett találkozó. A bejelentésben emlékeztetnek rá, az augusztus 6-ára tervezett összecsapáson a Dallas Cowboys és a Pittsburgh Steelers lépett volna pályára, ám a pandémia miatt erre nem kerül sor. A tulajdonosok azt is megvitatják majd, mi legyen az előszezon sorsa, a várakozások szerint az ilyenkor megszokott négy mérkőzés helyett csak kettőt fognak vívni a csapatok. A Hírességek Csarnokába idén a megszokott tíz helyett húsz korábbi játékos, edző, tulajdonos, illetve a ligához köthető egyéb személy került volna be, a beiktatási ünnepségre így 2021. augusztus 7-én kerül sor.
A járvány miatt az amatőr játékosbörzét online rendezték, az önkéntes edzőtáborok pedig elmaradtak. A csapatok edzőközpontjai limitáltan ugyan, de már kinyitottak, egyelőre azonban nem tudni, mikortól használhatják azokat teljes kapacitással. Az alapszakasz a tervek szerint szeptember 10-én rajtol.