2024. április 19., péntek
KORONAVÍRUS VAJDASÁGBAN

Megtelt a VKK fertőző osztálya

Ketten elhunytak az elmúlt 24 órában

A Vajdasági Klinikai Központban az elmúlt 24 órában két személy hunyt el a koronavírus-fertőzés szövődményeiben, ezzel a járvány kitörése, vagyis március óta a tartományban 26 halálos áldozatot jegyzünk. Az elhunytakról annyit lehet tudni, hogy egyikük 63 éves verbászi férfi, a másik pedig egy 83 éves nő, aki a péterváradi idősotthonból került kórházba. Ő a második áldozat az otthon gondozottjai közül, aki meghalt a kór következményeiben, miután június elején egy férfi elhunyt.

A klinika fertőző osztályán 70 pácienst kezelnek, ami azt jelenti, hogy az osztály csaknem teljesen megtelt, így az ortopédiai klinikát újra COVID-kórházzá alakítják át – jelenti a 021.rs.

Igor Mirović tartományi kormányfő szerint újra megtiltották a látogatást az idősek otthonaiban. Naponta 20-40 új pácienst fedeznek fel Vajdaságban, közülük legtöbb az újvidéki. Minden vajdasági fertőzöttet az újvidéki klinikai központban gyógykezelnek, de már csak öt beteget tudnak elhelyezni az infektológiai osztályon, ezért az ortopédiai osztályt készítik a koronavírus-fertőzöttek számára, és nem kizárt, hogy a pancsovai, a szabadkai és más városok kórházai egy-egy részét is előkészítik COVID-19 betegek fogadására.

A kormányfő hozzáfűzte, hogy a tartományban érezhetően megnőtt a megbetegedések száma, de a helyzet nem öltött drámai méreketeket, sőt a fertőzöttek zöme enyhe klinikai képet mutat, vagy egyáltalán nincsenek tünetei. Mégis szükségesnek mutatkoznak bizonyos intézkedések, hogy megakadályozzák a járvány terjedését.