2024. április 19., péntek

Generációkat társító rockopera-előadás Újvidéken

A klasszikus rockzene és az opera különös társításából született egyedülálló produkciót élvezték a székváros péntek késő esti óráiban azok, akik jegyet váltottak a Rockopera a csillagos ég alatt című rendezvényre.

Forró hangulatú koncert kiváló énekesekkel, zenészekkel

Forró hangulatú koncert kiváló énekesekkel, zenészekkel


A Promenada pláza szabadtéri tetőtérségében felállított színpadon a különféle műfajokból vegyített zenés színpadi művet – Fedor Vrtačnik vezényletével – a Szerb Nemzeti Színház Operatársulatának tagjai és az Újvidéki Big Band adta elő a legkülönfélébb ízlésű és korú közönségnek.
Vrtačnik karmester, a 2003-ban a legjobb székvárosi dzsesszzenészekből alakított Újvidéki Big Band együttes művészeti vezetője hangszerelte a vezényelt 22 rockzenei sikerszámot, amely felrázott valamennyiünket. Újszerű tolmácsolása volt ez a rockzene sikeres korszakának, amelyben felülmúlhatatlan szerzemények és himnikus refrének születtek, és amelyek a múlt század ’70-es éveitől napjainkig élnek sok ember szívében. Több generáció tagjai tapsoltak, sőt egyesek táncoltak is azokra az ismert dalokra, amelyeket egykor a Led Zeppelin, Deep Purple, Queen, The Beatles, Pink Floyd, Van Halen, The Doors, Europe, Tina Turner és más világhírű énekesek és együttesek adtak elő.
A Szerb Nemzeti Színház tapasztalt, tehetséges, iskolázott zenészei és énekesei ezzel a produkcióval arra törekedtek, hogy a közönség fiatal tagjait zeneileg neveljék, fokozatosan felébresztve bennük a vágyat, hogy a Szerb Nemzeti Színház közönségévé váljanak. A sikerszámokat a klasszikus zenészekből álló zenekar kíséretében a székváros legkiválóbb szólistái énekelték. Mind a rock and roll zenei stílus és tánc, mind a komolyzene kedvelői élvezték a kétórás hangversenyt olyan ragyogó szólisták fellépésével, mint Danka Adamov, Dragana Keller, Zoran Šandorov, Mattia Zanatta és Nikola Mijić.