2024. április 20., szombat
ZENTAGUNARAS

Az idén is lesz esti foci

Július elsejéig várják a jelentkezőket

Zentagunarason számos esti focibajnokságot tartottak az évek során, néhány évig azonban szünetelt ez az esemény. A helyi ifjúsági klubnak és a Slavija Labdarúgóklubnak azonban tavaly sikerült ezt a hagyományt újraéleszteni – számolt be lapunknak Nagy Norbert, az FK Slavija alelnöke és a bajnokság szervezője.

– Az esti focibajnokságok során a labdarúgócsapatunk javára gyűjtünk, és az ifiklubbal közösen szervezzük. Tavaly és az idén sem csináltunk nagy reklámot ennek az eseménynek, mivel az a célunk, hogy egy baráti összejövetel jellege legyen. Lényegében a szórakozásról és a foci szeretetéről szól. Teljes mértékben amatőr torna, amelyen helyi és környékbeli csapatok vesznek részt. Tavaly tíz csapat nevezett be, és két hétvégén zajlott le. A mérkőzéseket péntek és szombat este tartottuk, és ez így lesz az idén is. Ez alkalommal három hétvégére terveztük az eseményt, de ez a résztvevő csapatok számától függ majd. Egyelőre 11 csapat jelentkezett – mondta el a szervező, majd arról is szólt, hogy az idén sem csak helyi csapatok jelentkeztek. A tavalyi bajnokság győztese, a bácskossuthfalvi Otthon csapata az idén is bejelentkezett, de érkeztek nevezések Gunarasról, Csantavérről és Topolyáról is.

A zentagunarasi esti focibajnokság július 3-án, pénteken este kezdődik, jelentkezni pedig július elsejéig, vagyis szerdáig lehet. A szervezők 4+1-es csapatok jelentkezését várják, egy csapat legföljebb 8 főből állhat. A nevezési díj 3000 dinár. A nevezések lezárását sorsolás követi, amikor kiderül, hogy ki kivel fog játszani. Jelentkezni lehet személyesen Hatala Krisztiánnál és Nagynál, valamint a 0691404011 és a 0643379963 telefonszámokon. A tornának a Facebookon is készítettek egy eseményt Esti focitorna 2020 elnevezéssel, innen is meg lehet tudni további részleteket a bajnokság kapcsán. A nyerteseket serleg és meglepetések várják.