2024. április 19., péntek

Igazi nyár a Palicsi-tavon

Sokáig úgy tűnt, hogy egy igazi nyári hétvége elé nézünk, az idei nyár első igazi strandolós hétvégéje elé 30 Celsius-fokot is meghaladó hőmérséklettel. Ezt sokan igyekeztek kihasználni, és nagyszámú látogató érkezett a Palicsi-tóra és környékére.

A szakértők szerint a tóbol fogott hal alkalmas a fogyasztásra

A szakértők szerint a tóbol fogott hal alkalmas a fogyasztásra

A tó környéke már a reggeli órákban megtelt élettel. Először csak horgászokkal, futókkal és jógázókkal találkozhattunk, ám ahogy telt az idő, egyre több sétáló pár, csoport, család jelent meg a parton. Szombaton a késődélutáni órákra teljesen megtelt a part fagyizó, tandem-kerékpározó, kutyasétáltató látogatókkal, akik úgy döntöttek, hogy a vízparton keresnek menedéket a forróság elől. A víkendtelepnél lévő strandnál a bátrabbak a vízbe is bemerészkedtek, annak ellenére, hogy annak tisztasága igencsak megkérdőjelezhető, a legtöbben azonban csupán a napfényben fürdőztek, napozóágyakon, pokrócokon süttették magukat. A parkolók szinte egész hétvégén tele voltak. A legtöbb jármű szabadkai rendszámtáblával rendelkezett, azonban külföldi felségjelzésű, valamint az ország más régióiból származó autók is szép számmal akadtak.
A vasárnap kora délután beköszöntő zápor egy rövid időre véget vetett az idillnek. Az eső miatt gyorsan kiürült a sétány és a park is. Sokan a kávézókban, illetve a Vígadóban és az annak közelében lévő bungalóban kerestek menedéket. Az enyhe lehűléssel érkező zápor elülte után csakhamar újra megjelentek a sétálók.