2024. március 29., péntek

Motoros idénykezdés a tóparton

Hangversenyek, vetélkedők, kitűnő hangulat

A topolyai Sinovi Severa (Észak Fiai) motorosklub a múlt hétvégén tizenegyedik alkalommal szervezte meg a motorosok találkozóját a Topolyai-tó partján.

A rendezvényen ezúttal kilencven motorosklub tagjai képviseltették magukat, kezdve a szomszédos települések, községek klubjaitól az ország távolabb vidékeiről érkezőkön át a külföldi vendégekig, amelyek között találhattunk montenegrói, szlovéniai, magyarországi, lengyelországi, horvátországi, boszniai, németországi motorosokat is. Az ideérkezőket rendezett környezet várta, hiszen a szervezők már napokkal a kezdés előtt minden évben azon dolgoznak, hogy a helyszín biztosítsa a kényelmet. A vendégmotorosok egy része pénteken este érkezett, közös vacsora, zene is volt.

Szombaton ezer porció bab főtt a kondérokban, izgalmas motorosjátékok zajlottak, és délután a találkozó leglátványosabb, legatraktívabb megmozdulása keretében csaknem 400 motoros vonult fel Topolya utcáin.

A versenyek keretében kötélhúzás, lassú hajtás, motorgumidobás is volt, a gyerekek pedig fagyievésben versenyezhettek. Szombaton este a környék együttesei léptek fel a szabadtéri színpadon.

Turuc József, a Sinovi Severa klub tagja elmondta lapunknak, hogy a topolyai motorosklub igyekszik minden évben jó házigazda lenni.

– A tóparton valójában ez az esemény a nyári szezonnyitó program, s mondhatni, mindig jól sikerül. Most a járvány okozta helyzet miatt nem állt rendelkezésünkre sok idő a szervezésre, csupán három hét, de végül minden összejött, s mivel ez volt az első nemzetközi jellegű találkozó a környékünkön, valóban nagy volt a látogatottság. Az esős idő miatt is izgultunk, de végül kora nyári, kicsit szeles időben, de nagyobb eső nélkül, kitűnő hangulatban telt el. Támogatóinknak, a Top Pek pékségnek, a Baremes hentesüzemnek köszönhetően közös étkezéseket tudtunk biztosítani, és a játékaink nyerteseink is szép ajándékot kaptak, egy Capriolo kerékpárt, és egy kragujevaci cégnek köszönhetően egy motorgumit. Pénteken rostonsült volt a vacsora, szombaton 10 nagy kotlában főztük a babot, amiből mindenkinek jutott, a vasárnap reggeli bácskai felvágottakból állt. A látogatottsággal, a hangulattal tehát meg lehetünk elégedve, a találkozónk híre már sokfelé elért, és valóban mindig egy jó társaság jön össze – mondta Turuc.

A motorosok vasárnap délelőtt távoztak, utána a házigazdák tisztították meg a partot a felgyülemlett szeméttől. A délutáni sétálók már nyomát se láthatták a több mint ezer rocker táborozásának, háromnapos találkozójának.