2024. április 19., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Bergamo dönt a bajnoki címről?

Egy biztos: idén semmilyen körülmények között nem szabad leírni az Atalantát. A bergamói alakulat 10 percnyi játékot követően kétgólos hátrányban volt a Lazio ellen, Gasperini legénysége azonban 3:2-re megfordította a találkozót. Az Atalanta a bajnoki cím sorsába is beleszólt, annál is inkább, hiszen az Inter hatgólos meccsen ikszelt a Sassuolóval.

Az Atalanta a bajnoki cím sorsába is beleszólt (Fotó: Beta/AP)

Az Atalanta a bajnoki cím sorsába is beleszólt (Fotó: Beta/AP)

Spanyolországban kiderült, hogy a Real Madrid legnagyobb fegyvere Ramos. A hátvéd a visszatérés óta négyből három meccsen eredményes volt, ezúttal szabadrúgással mattolta a Mallorcát. A királyiak 2:0-ra nyertek, így továbbra is a tabella élén állnak.

Angliában a Liverpool egy lépésre került a PL-trófeától: Klopp fiai 4:0-val kiütötték a Crystal Palace-t. A Manchester United és a Wolverhampton is nyert, így a két klub között folytatódik a csata az Európa-ligáért.

Angol bajnokság, a 31. forduló: Manchester United–Sheffield 3:0, Newcastle–Aston Villa 1:1, Norwich–Everton 0:1, Wolverhampton–Bournemouth 1:0, Liverpool–Crystal Palace 4:0. Az élcsoport: Liverpool 86, Manchester City (–1) 63, Leicester 55 pont stb.

Spanyol bajnokság, a 31. forduló: Alavés–Osasuna 0:1, Sociedad–Celta 0:1, Real Madrid–Mallorca 2:0. Az élcsoport: Real Madrid 68, Barcelona 68, Atlético 55 pont stb.

Olasz bajnokság, a 27. forduló: Inter–Sassuolo 3:3, Roma–Sampdoria 2:1, Atalanta–Lazio 3:2. Az élcsoport: Juventus 66, Lazio 62, Inter 58 pont stb.

MAGYAR LABDARÚGÁS

Európa kapujában a Puskás Akadémia

Hazai pályán szenvedett minimális arányú vereséget a Mezőkövesd a Debrecen ellen. A Puskás Akadémia a Kisvárda elleni pontszerzésével megelőzte a sárga-kékeket. A felcsúti gárda drámai végjátékban mentett pontot, így egy fordulóval a bajnokság vége előtt El-t érő helyen tartózkodik. Az NB I. szombati játéknapján eldől, hogy a Debrecen, Kisvárda, Paks, Újpest, Diósgyőr ötösből mely együttes távozik az élvonalból.

NB I., a 32. forduló: Mezőkövesd–Debrecen 0:1, Honvéd–Kaposvár 4:2, Kisvárda–Puskás Akadémia 1:1, Paks–Diósgyőr 4:2. Az élcsoport: Ferencváros 73, Fehérvár 62, Puskás Akadémia 51 pont stb.