2024. március 28., csütörtök
VÍZILABDA

Tolódik a Keel-kupa

A Novak Đoković által szervezett Adria Touron történteket figyelembe véve a Keel-kupa szervezői előbb úgy döntöttek, egy héttel elhalasztják a strandvízilabda-bajnokság 1. fordulóját, majd le is mondták azt, így a horvátországi Gradac idén nem lesz az esemény házigazdája.

Szerettük volna, ha egy ilyen nagyszabású, már hagyományos rendezvény, mint a Keel-kupa, tőlünk indul idei útjára, ugyanakkor az egészség minden felett áll, a sportot jelenleg nem helyezhetjük előtérbe. Mindent megpróbáltunk, elhalasztottuk a tornát, ám be kellett látnunk, a jelenlegi járványügyi helyzet nem teszi lehetővé annak lebonyolítását” – mondta Ivan Peko, a Gradac Vízilabdaklub képviselője és a torna egyik fő szervezője.

Amennyiben a szerbiai helyzet engedi, a Keel-kupa hazai állomásait megszervezik, a tervek szerint a sorozat a július végi, hódsági juniortornával indul, és a felnőttek čačaki és fehértemplomi versenyével folytatódik. Gradac kiesésével a szervezők gyorsan találtak új helyszínt is, jelen állás szerint a negyedik tornára Banja Lukán kerül sor augusztus 22-én és 23-án, míg a záróesemény szeptember 5-én és 6-án lesz Herceg Noviban.

Mint ismeretes, a múlt héten a szerb férfiválogatottnál is megjelent a koronavírus, a fertőzöttek – Dejan Savić és Nemanja Vico – jól vannak, a csapat többi tagjának tesztje pedig negatív lett.