2024. április 23., kedd

„Beépül” a koronavírus a biztosításba

Az újvidéki DDOR biztosítótársaság június 26-ától olyan új útibiztosítást kínál, mely felöleli a koronavírus-kezelés körüli kiadásokat

A koronavírus-járvány kihívást jelent a biztosítóintézeteknek is, különösen most, a nyári időszak kezdetén. Az újvidéki DDOR biztosítótársaság az elsők között építette be a COVID-19-es betegségre vonatkozó rendeleteit Szerbiában. Ez az intézet mától, június 26-ától olyan új útibiztosításokat kínál, melyek felölelik az esetleges koronavírus-kezelés körüli kiadásokat.

Két típusú biztosításról van szó, melyek minden külföldi országra érvényesek, többek között Görögországra, Montenegróra és Horvátországra, a szerbiai turisták első számú úticéljaira. Az egyik biztosítást szálloda-, gyógyfürdő-, és más szálláshelyek vendégeinek kínálják, akik a meglevő, standard balesetbiztosítás mellett fedezettel rendelkeznek koronavírus miatti kórházi kezelésre is. A másik biztosítási forma talán még nagyobb érdeklődést vált ki, különösen azok körében, akik a közeljövőben indulnak külföldre. A hagyományos úti egészségbiztosítást kiegészítették a koronavírusra vonatkozó részekkel, ami azt jelenti, hogy pozitív teszteredmény esetén megtérítik a szükséges gyógykezelés miatti külföldi kiadásokat, beleértve a COVID-19-tesztelést is. Szükség esetén a biztosítással megtérítik a páciens hazaszállításának költségeit is. És végül külföldi kórházi kezelés esetén egyszeri 400 eurós gyorssegélyt is adnak a biztosítottnak készpénzben.

A biztosítás ára is módosult, így egy átlagos család tíznapos görögországi nyaralási biztosítása 4 euró körüli kiadást jelent naponta, ami 1000 eurós személyenkénti biztosítást feltételez. Az érdekeltek egyéni, családi és csoportos biztosítást köthetnek 30 napos időszakra.