2024. április 25., csütörtök
FOCIMIX

Pedro távozik Londonból

A spanyolok világ- és Európa-bajnok labdarúgója, Pedro végigjátssza a szezont a Chelsea-ben, és csak utána csatlakozik új klubcsapatához, a Romához – írta kedden a Calciomercato. Az már a múlt héten eldőlt, hogy a 32 éves játékos nem marad a PL-ben szereplő angol együttesnél, hanem az olasz fővárosban folytatja karrierjét. Abba viszont belement, hogy bár e hónap utolsó napján lejár a szerződése, a járvány miatt félbeszakított, majd most újraindított idényben még a Chelsea rendelkezésére áll. A Romához az olasz forrás szerint két évre ír alá. Pedro 2015-ben a Barcelonától érkezett a londoni alakulathoz, amelynek színeiben 201 tétmérkőzésen jutott szóhoz, és 43 gólt szerzett. A Chelsea-vel bajnokságot és angol kupát nyert, legnagyobb nemzetközi sikereként pedig El-elsőséget is ünnepelhetett. A Barcával begyűjtött két spanyol bajnoki címet, és háromszor végzett az élen a katalán együttessel a BL-ben. A spanyol válogatottban, amellyel 2010-ben vb-t, 2012-ben pedig Eb-t nyert, 65 meccsen szerepelt, és 17-szer volt eredményes.

Agüero Barcelonában lábadozik

Sergio Agüero, a Manchester City argentin támadója Barcelonába utazott, hogy kivizsgáltassa a Burnley elleni hétfői bajnokin összeszedett sérülését. A 32 éves játékost egy specialista vizsgálja majd meg a katalán fővárosban. Agüerót a szünetben le kellett cserélni az 5:0-s City-győzelemmel végződött találkozón, mert megfájdult a bal térde. „Nem néz ki jól” – mondta a sérüléséről Josep Guardiola vezetőedző. Brit médiainformációk szerint a klubnál reménykednek abban, hogy a játékos nem dől ki egy hónapnál hosszabb időre, így számíthatnak rá a BL augusztusi folytatásán.

Leno két hónapot is kihagyhat

Négy–hat hetes pihenőre kényszerül Bernd Leno, az Arsenal csapatának kapusa. A német hálóőr térde szombaton, a Brightonban 2:1-re elvesztett bajnoki első félidejében sérült meg egy földre érkezést követően, és hordágyon vitték le a pályáról. A londoni klub keddi tájékoztatása szerint nem olyan súlyos a helyzet, mint amilyennek elsőre tűnt, és Leno szalaghúzódással megúszta az esetet.

Luiz hosszabbít

Egy évvel meghosszabbította brazil védője, David Luiz idény végén lejáró szerződését az Arsenal csapata. A szerdai bejelentés némileg váratlan, miután a 33 éves játékos megítélése – formaingadozása miatt – rendkívül ellentmondásos az Ágyúsoknál. Luiz egy évvel ezelőtt a Chelsea-től igazolt a londoni riválishoz. „David fontos játékosunk. A legtöbb idénybeli meccsünkön pályára lépett, fontos láncszeme a csapatnak. Mindenkinek segít az átadásaival, a kommunikációjával a pályán és azon kívül is” – mondta róla az egyesület honlapján Edu, az Arsenal technikai igazgatója. A járvány miatti leállás utáni újrakezdéskor a Manchester City otthonában Mikel Arteta nem nevezte a kezdőcsapatba Luizt, akit csak Pablo Mari sérülését követően, a 24. percben küldött a pályára. A brazil játékos gyenge teljesítményt nyújtott, s alig fél óra múltán egy 16-oson belül elkövetett szabálytalanságért piros lapot kapott. Az összecsapást a City nyerte meg 3:0-ra. Luiz mellett biztosan marad a csapatnál a spanyol középhátvéd, Pablo Mari és a szintén védő Cedric Soares. Ők mindketten kölcsönben szerepelnek jelenleg az együttesnél, amelynél júliusban véglegesítik őket.

Müllernek hiányzik az izgalom

Thomas Müller azt mondta, semleges nézőként hiányolná az izgalmas bajnoki hajrát a német labdarúgó Bundesligában. „Az embereknek hiányzik, hogy az utolsó percekben dőljön el az elsőség sorsa. Persze én is felelős vagyok azért, hogy nincsenek izgalmak” – mondta a Bayern világbajnok támadója a Bildnek. A bajor együttes fordulókkal a zárás előtt bebiztosította bajnoki címét, amely sorozatban a nyolcadik a klub történetében. A játékos korábbi csapattársa, a Dortmundot erősítő Hummels nagyobb harcot ígér a következő idényre, s ez Müller szerint jó. „A dortmundiak erős kerettel rendelkeznek, veszélyesek lehetnek ránk. Az utóbbi két évben szerintem erősebb lett a konkurenciaharc a két együttes között. A Bayernnél is olyan riválisra vágyunk, aki kiáll, és azt mondja: német bajnok akarok lenni!” – fogalmazott Müller.

Augusztustól nézőkkel

A tervek szerint augusztus elsejétől ismét bemehetnek nézők az osztrák bajnokság mérkőzéseire, igaz, csak korlátozott számban. Az elképzelés szerint eleinte legfeljebb 1250 szurkoló lehet majd a lelátón, majd szeptember elsejétől 5000–10 000-ben maximalizálják a nézőszámot. Erről Werner Kogler alkancellár, sportminiszter beszélt a Kleinen Zeitung című újság szerdai számában. A járvány miatt jelenleg zárt kapusak a találkozók Ausztriában. A tervek szerint meghatároznak majd egy általános felső határt a sportesemények nézőszámára vonatkozóan, különbség lesz a szabadtéri, illetve fedett pályás versenyek között, s a létesítmény infrastruktúrája is befolyásolhatja a beengedhető maximális létszámot. Kogler szerint még ebben a hónapban nyilvánosságra hozzák a jövőre vonatkozó szabályokat.