2024. április 19., péntek

Leendő gólyák az egyetemi városnegyedben

Mint már beszámoltunk róla, a Vajdasági Magyar Diákszövetség (VaMaDiSz) az idén is megszervezte a frissen érettségizett egyetemre jelentkezők számára a beilleszkedési programot, a Help4U-t. Azoknak, akik Újvidéken folytatnák tanulmányaikat, a VaMaDiSz aktivistái a jelentkezés ideje alatt az egyetemi városnegyedben kiállított standoknál nyújtanak segítséget. Legyen szó útbaigazításról, a dokumentumok kitöltéséről az aktivisták készséggel segítenek a felvételizőknek.

Hasznos a VaMaDiSz Help4U programja (Fotó: Ótos András)

Hasznos a VaMaDiSz Help4U programja (Fotó: Ótos András)

A felvételire való jelentkezés második napján arról kérdeztük a fiatalokat, hová szeretnének beiratkozni, mennyire izgulnak a felvételi miatt, és mi a véleményük a VaMaDiSz Help4U programjáról, mennyire tartják hasznosnak.

Tóth Lúcia: Óbecséről érkeztem, az Óbecsei Gimnázium tanulója voltam. Most a Temészettudományi-matematika Kar Kémia tanszékére szeretnék felvételizni. A VaMaDiSz Help4U programját még nem igazán vettem igénybe, de nagyon hasznosnak tartom és biztos vagyok abban, hogy a jövőben kérni fogom a segítségüket.

Mészáros Sámuel: A Természettudományi-matematika Karra jelentkeztem, azon belül az Informatika Tanszékre. A felvételi miatt nem izgulok, sokat gyakoroltam, és úgy érzem, hogy menni fog.

Habram Hunor: Én újvidéki vagyok, a középiskolát is itt fejeztem. A Svetozar Marković Gimnáziumba jártam. Két egyetemre is jelentkeztem. Az A terv az Orvostudományi Kar általános orvosi képzése. Emellett a Természettudományi-matematika Kar Kémia tanszékére is felvételizek. Egy kicsit tartok a felvételitől, annak ellenére, hogy sokat készültem. Úgy érzem eleget tanultam, de attól még szerepelhet olyan kérdés a felvételiteszten, amit esetleg nem tudok megválaszolni. A felvételire néhányan közösen készültünk, és a jelentkezésre is együtt mentünk, emiatt nem volt szükségem segítségre, ott voltunk egymásnak.