2024. április 20., szombat

Györe csoportelső

A Janko Tipsarević által szervezett teniszbemutató második hetén Györe László Belgrádban két győzelemmel kezdett. A zentai játékos előbb a bosnyák Aldin Šetkićet, majd a belgrádi Nikola Čačićot győzte le, és máris csoportelső, hisz hátramaradt a leggyöngébb, Boris Butulija.

A második torna is rangos, hisz sorsolták Dušan Lajovićot, Filip Krajinovićot, Miomir Kecmanovićot, Damir Džumhurt, Ričardas Berankist stb.

Tegnap este Londonban is indult egy bemutató a három legjobb brit, Andy Murray, Daniel Evans és Kyle Edmund részvételével.

Eredmények, 1. forduló: Györe–Šetkić 7:5, 6:4, Bašić–Šabanov 7:5, 7:5, Berankis–Miladinović 6:0, 6:1, Čačić–Butulija 6:4, 7:6, Kuzmanov–Brkić 6:3, 6:4. 2. forduló: Györe–Čačić 6:3, 6:3, Berankis–Šabanov 6:4, 6:4, Bašić–Miladinović 6:2, 6:3.

Zverev is karanténba vonult

Alexander Zverev német teniszező koronavírustesztje negatív lett, orvosi tanácsra mégis úgy döntött, hogy karanténba vonul. A világranglista 7. játékosa önkéntes vállalását Twitter-oldalán jelentette be, miután kiderült, hogy a meghívásos Adria Tour versenyen szintén szerepelt teniszezők közül a bolgár Grigor Dimitrov, majd a horvát Borna Ćorić tesztje is pozitív eredményt hozott. Zverev az önkéntes karantént magyarázva leszögezte, hogy óvintézkedésről van szó, s bár örül negatív leletének, biztonságosabbnak ítéli most a teljes elzárkózást mindenkitől. Hozzáfűzte, hogy ő és csapatának tagjai is további rendszeres tesztelésnek vetik alá magukat.