2024. április 25., csütörtök

Lemondták az edzőtábort

A Szerbiai Kosárlabda-szövetség (KSS) hivatalos közleménye szerint mégsem tartja meg a Kopaonikon tervezett edzőtáborát a férfiválogatott, miután a keret egyik tagja, Stefan Đorđević pozitív koronavírustesztet produkált. Az FMP 21 éves játékosáról hétfőn derült ki, hogy elkapta a betegséget, alig néhány órával azt követően, hogy Igor Kokoškov szövetségi kapitány nyilvánosságra hozta annak a 31 kosarasnak a névsorát, akiket meghívtak az edzőtáborba. A KSS tájékoztatása rámutat, a szakvezetőség az egészségügyi szakembereik tanácsára hallgatva, a megnövekedett egészségbiztonsági kockázatok miatt döntött az esemény lefújása mellett. „Elsősorban a játékosok biztonsága miatt hoztuk meg a döntést, semmiféle kockázatnak nem szeretnénk kitenni őket” – áll a hivatalos szövegben. A keret többi tagját ma fogják tesztelni.

Az edzőtáborra június 25. és július 5. között került volna sor, a célja a formatartás és a csapategység összetartása lett volna, tekintve, hogy idén egyetlen válogatott-férfitorna sincs a naptárban.

Maradnak a görögök

Sajtóértesülések szerint mégsem távozik az Euroligából a Panathinaikosz együttese, miután a két fél tárgyalásán a versenyszervező cég elutasította a klub megismételt kilépési szándékát. A görögök egyoldalúan kívánták felbontani 10 évre szóló, 2015-ben aláírt A licences szerződésüket, ám a Jordi Bertomeu által vezetett szervezet kizárólag 20 millió eurós kártérítés fejében ment volna bele az alkuba. A források rámutatnak, a 20 millió euró fele a szerződés egyoldalú felbontásáért, a másik fele az Euroliga elmaradt nyereségéért járt volna, ám a Panathinaikosz túl nagynak találta a kilépés árát. Ezzel eldőlt, hogy a legrangosabb európai klubtorna összetétele a következő szezonban is változatlan marad, az Eurokupából senki – így a Partizan sem – reménykedhet a szerencsés szintlépésben. Ezzel egyidejűleg a második számú torna következő idényre vonatkozó felállásában változás történt, a Frankfurt lemondta a szereplést, a helyét az olasz Trento vette át.