2024. április 23., kedd

Növekszik az érdeklődés az EXIT iránt

A 20. EXIT fesztivált augusztus 13-a és 16-a között tartják meg, és egyre többen vásárolnak jegyet a 4+1 akció keretében.

A koronavírus-járvány miatt sokáig kérdéses volt az EXIT fesztivál megrendezése, de mára már biztossá vált, hogy augusztus 13-a és 16-a között újra jó buli lesz a várban (Ótos András felvétele)

A koronavírus-járvány miatt sokáig kérdéses volt az EXIT fesztivál megrendezése, de mára már biztossá vált, hogy augusztus 13-a és 16-a között újra jó buli lesz a várban (Ótos András felvétele)

Az EXIT fesztiválon az idén többek között fellép a Laibach, Amelie Lens, a Black Coffee, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, az Ofenbach, LTJ Bukem feat Dynamite MC és Roni Size is.

Eredetileg az idei EXIT július 9-étől 12-éig tartott volna, de a koronavírus-járvány miatt augusztus közepére tolódott.

Az idei EXIT húsz programhelyszínnel várja a látogatókat a Péterváradi várban. Az egészségügyi szempontok figyelembe vétele mellett a közönség létszámát a korábbiakhoz képest a felére limitálták, ugyanakkor a használható terület csaknem azonos méretű, mint a korábbi EXIT-eken, így szellősebbek lesznek a váron belüli terek. A fesztivál tavaly novemberi kampányának középpontjába a különböző etnikai csoportok egységét jelképező „egyetlen emberi arc” motívumot helyezte.

A nagyszínpad a megszokott helyén, a vár központjában várja a fesztiválozókat. A nemzetközi előadók mellett a régió legjobb zenekarai közül is sokan helyet kapnak: Obojeni Program, Buc Kesidi, Massimo és a Goblini is.

A Dance Arenában a legnagyobb sztárok, Black Coffee, Nina Kraviz, Amelie Lens, Paul Kalkbrenner, Boris Brejcha, a Tale of Us mellett fellép Denis Sulta, Artbat, Dax J, Kobosil, Dj Tennis, Meduza, Marko Nastic, After Affair b2b Kristijan Molnar, Andrew Meller, Lag b2b Insolate, Ilija Đoković, Coeus, Space Motion és Reblok.

A belépőjegyek a GigsTix hálózat elárusítóhelyein, a http://gigstix.com/ internetes oldalon, a Vulkan könyvesboltokban, illetve az exit.org honlapon vásárolhatók meg, a négynapos jegy ára 6490 dinár. Azok, akik jegyet vásároltak, és online (http://gigstix.com/) kitöltenek egy űrlapot, részt vehetnek egy nyereményjátékban, amelyen ajándékjegyet vagy kedvezményes vásárlást nyerhetnek.