2024. április 24., szerda

Istennel és a közösséggel

A Szentkúton tartották meg a Mária Rádió napját
Palatinus István atya köszönti a híveket (Szalma Brigitta felvétele)

Palatinus István atya köszönti a híveket (Szalma Brigitta felvétele)

Szombaton délelőtt megtelt hívekkel a Szabadka melletti Szentkút kegyhely. A Mária Rádió napja elnevezésű rendezvényre a hallgatók Vajdaság több településéről, a többi között Noszáról, Zentáról, Padéról, Adorjánról, Martonosról, Oromhegyesről, Kelebiáról, Magyarkanizsáról, Tiszakálmánfalváról, Palicsról és Szabadkáról érkeztek. Ez a nap jó lehetőséget nyújtott arra, hogy a rádió hallgatói és az imacsoportok találkozzanak egymással, illetve a Mária Rádió munkatársaival.

A rendezvény elején Bálint Ágota, a Mária Rádiónkért Egyesület elnöke és ft. Palatinus István, a Mária Rádió műsorigazgatója köszöntötte a megjelenteket.

– Ez a rendezvény immár hagyományossá vált. Ez a hatodik találkozónk a Szabadka melletti Szentkúton. Jó alkalom arra, hogy beszélgessünk, megismerjük egymást, és megosszuk egymással a Mária Rádióval kapcsolatos élményeinket. Azért is jó ez számunkra, hogy meghalljuk a hallgatók visszajelzéseit a műsorokkal kapcsolatban, és ha kell, változtassunk rajtuk. A zarándokoknak lehetőségük van gyónni is. Palatinus István atya tart előadást, ezután a program szentségimádással, szentmisével és rózsafüzérrel folytatódik – nyilatkozta lapunknak Bálint Ágota.

A résztvevők a szünetben agapé mellett beszélgethettek és barátkozhattak. A rózsafüzér után a hallgatók megoszthatták a közönséggel a Mária Rádióval kapcsolatos élményeiket.