2024. április 19., péntek

Novak: Jelena és én pozitívak vagyunk

Novak Đoković koronavírus-tesztje pozitív lett.

Mint ismeretes, a Belgrádban és Zadarban megejtett Adria-kupáról Belgrádba hazatérve a neves teniszező tesztelés alá vetette magát, valamint a családtagjait és csapatának tagjait is, s mint kiderült, Novak és felesége, Jelena eredménye pozitív, a többieké nem.

A B92 értesülése szerint Novak tünetmentes. A sajtónak elmondta, hogy mihelyt hazaért Belgrádba, tesztelésre ment a hozzá közelállókkal. Mindaz, amit az elmúlt hónapban tett, tiszta szívvel és őszinte szándékkal tette.

– A tenisztorna humanitárius jellegű volt, segíteni szerettünk volna a régió teniszezőinek, hogy játszhassanak, jövedelemre tegyenek szert, és könnyebben átvészeljék ezt a nehéz időszakot. Egyideűleg a szolidaritásunkat is ki akartuk fejezni, támogatni a jótékonysági szervezeteket, mindazokat, akik most segítségre szorulnak, és örülök, hogy sok ember társult a kezdeményezéshez – mondta Đoković, majd hozzáfűzte, akkor szervezték a tornát, amikor a vírus gyengült, bízva abban, hogy a pillanat alkalmas lesz az újrakezdésre. Emellett végtelen sajnálatát fejezte ki minden egyes megbetegedés miatt.

A világ első számú teniszezője a következő két hetet házi karanténban tölti, a tesztet 5 nap múlva megismétlik.