2024. március 28., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Gasperini folytatja

A bergamói Atalanta a visszatérés után ott folytatta, ahol a járvány előtt abbahagyta. Gasperini legénysége ezúttal a Sassuolót intézte el 4:1-gyel, így a Serie A idei kiírásában 26 forduló alatt már 74 lőtt gólnál tart. Vasárnap este az Inter is pályára lépett: Conte gárdája a Sampdoriát múlta felül, és két lépés távolságból követi a tabella elején lévő Laziót és Juventust.

Nincs megállás: robog tovább az Atalanta! (Fotó: Beta/AP)

Nincs megállás: robog tovább az Atalanta! (Fotó: Beta/AP)

Spanyolországban a Real Madrid a baszk Sociedad felett diadalmaskodott 2:1 arányban. Zidane legénysége vitatható ítéletekkel teli párharcon győzedelmeskedett, a három pont bezsebelésével pontszámban beérte, az egymás közti eredménynek köszönhetően pedig meg is előzte ősi riválisát.

Angliában a londoni Chelsea pocsék rajtot vett az Aston Villa ellen, de a hármas sípszóig sikerült megfordítani a találkozót, így Lampardék végül hozták a kötelezőt. Nem úgy a bajnoki címtől egy lépésre elhelyezkedő Liverpool, amely a Mersey-parti derbin nem bírt Ancelotti Evertonjával. A kisebbik liverpooli gárda még kapufát is rúgott Kloppék ellen.

Angol bajnokság, a 30. forduló: Aston Villa–Chelsea 1:2, Everton–Liverpool 0:0. Az élcsoport: Liverpool 83, Manchester City (–1) 60, Leicester 54 pont stb.

Spanyol bajnokság, a 30. forduló: Valencia–Osasuna 2:0, Sociedad–Real Madrid 1:2. Az élcsoport: Real Madrid 65, Barcelona 65, Atlético 52 pont stb.

Olasz bajnokság, a 25. forduló: Atalanta–Sassuolo 4:1, Inter–Sampdoria 2:1. Az élcsoport: Juventus 63, Lazio 62, Inter 57 pont stb.

NB I., a 31. forduló: Kaposvár–Kisvárda 1:2, Debrecen–Diósgyőr 4:0. Az élcsoport: Ferencváros 73, Fehérvár 59, Mezőkövesd 50 pont stb.