2024. április 20., szombat
SPORTHÍREK

Elhunyt Bobana Veličković

SPORTLÖVÉSZET

Nagy veszteség érte a szerbiai sportlövészetet, hisz vasárnap este Belgrádban, rövid, súlyos betegség után, 31. évében elhunyt Bobana Momčilović Veličković, aki három hete szült, de komplikációk jelentkeztek, és az orvosok nem tudták megmenteni az életét. Bobana 2014-ben Granadában légpisztolyban világbajnok volt, az Eb-ken pedig 6 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzérmet nyert. A bori születésű Bobana kétszer vett részt az olimpiai játékokon. 2012-ben Londonban 22. volt, négy éve pedig Rióban légpisztolyban 7., kisöbű pisztolyban 21. lett.

VÍZILABDA

Savić is fertőzött

A szerb vízilabda-válogatott játékosa, Nemanja Vico után a szövetségi kapitánynál, Dejan Savićnál is pozitív eredményt hozott a koronavírusteszt. Savić szerencsére jól érzi magát, az enyhe hőemelkedésen kívül más panasza nincs. Vasárnap több orvosi vizsgálaton is átesett, amelyek igazolták, nincs szüksége kórházi ellátásra, a következő 14 napot viszont házi karanténban kell töltenie. A szövetségi kapitány vélhetően a válogatott edzőtáborában épp Vicótól kapta el a fertőzést, a közös felkészülést már napokkal ezelőtt felfüggesztették, a résztvevők tesztelése folyamatban van.

KÉZILABDA

Teljes a BL mezőnye

Az EHF a múlt héten közzétette a férfi BL következő idényének főtáblás csapatait, emellett nyilvánosságra hozta a szabadkártyára pályázó 14 együttest is, amelyekből a helyszín, a televíziós lefedettség, a nézők száma és a korábbi EHF-tornákon való eredmények alapján hat csapatot választottak ki. A csoportkör sorsolását július 1-jén 18 órakor tartják. A teljes BL-mezőny: Meskov, Zagreb, Aalborg, Barcelona, Nantes, PSG, Flensburg, Kiel, Szeged, Veszprém, Vardar, Elverum, Kielce, Porto, Celje, Motor.

KERÉKPÁROZÁS

Roglič az első bajnok

Primož Roglič lett az idei országúti kerékpárosszezon első új nemzeti bajnoka Európában, miután 10 másodperces előnnyel megnyerte a 145 kilométeres szlovén országos bajnokságot. A Vuelta címvédőjével a célhoz vezető, Ambrož pod Krvavec-i emelkedőn már csak a fiatal Tadej Pogačar tudott lépést tartani, de az utolsó kilométereken Roglič őt is leszakította. A dobogó harmadik fokára Matej Mohorič állhatott fel. A nagyobb, Európán kívüli nemzetek közül Ausztráliának és Kolumbiának van már új bajnoka.