2024. március 28., csütörtök

Október 16-án lesz a draft

Október 16-án rendezik az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) idei amatőr játékosbörzéjét, a draftot. A liga tájékoztatása szerint a szabadon igazolható kosarasok piaca két nappal később nyit majd.

James megdicsérte Đokovićot
Elismerően nyilatkozott a világelső teniszező
Novak Đoković kosárlabdatudásáról LeBron James, a liga sztárja. A 17-szeres Grand Slam-győztes szerb kitett a Twitter-oldalára egy videót, amelyen új szerepkörben csillog: bemutatott néhány labdavezetési trükköt a kosárpályán, majd hajszálpontos ziccert dobott mintegy öt méterről. Vajon készen állok az egy-egy elleni meccsre James király ellen?” – vetette fel tréfásan a posztban. A Lakers háromszoros NBA-bajnoka nem késlekedett a válasszal: „Hűha! Szerintem készen állsz! Gyönyörűen kivitelezett dobás, öregem!” – írta ki kommentben James.

Két hét múlva jön a Mamba

Július 5-én kezdik el sugározni azt a dokumentumfilm-sorozatot, amely a januárban tragikusan elhunyt Kobe Bryant pályafutását dolgozza fel. A tengerentúli források szerint a gyártó Clutch Sports nyolcrészes szériát készített, amelynek epizódjait hetente fogja leadni a YouTube-on, kettesével, vagyis összesen négy alkalommal. Az első sugárzásra 5-én, az utolsóra 26-án kerül sor. A források arra is rámutatnak, hogy a sorozat középpontjában a 2010-es bajnoki szezon, illetve maga a nagydöntő áll majd, amelyet a Bryant vezette Lakers késhegyre menő küzdelemben, hétmérkőzéses sorozatban, 2:3-ról fordítva nyert meg a nagy rivális Boston Celtics ellen. Az alkotásban az ötödik bajnoki gyűrűjét nyerő Bryant mellett az akkori Lakers-alapemberek, Pau Gasol, Ron Artest, Derek Fisher és Lamar Odom kapnak fontosabb szerepet.

Okosgyűrű Orlandóban

Intelligens, betegségtüneteket felismerő gyűrűt fognak viselni a játékosok az orlandói Disney Worldben esedékes NBA-szezonzáráson. A liga Twitter-üzenete szerint az Oura márkájú eszköz három nappal előre, 90 százalékos pontossággal meg tudja határozni, ha valaki elkapta a Covid-19 betegséget. Az okosgyűrű méri a testhőmérsékletet, a szívritmust, valamint a légzési funkciókat is képes figyelemmel kísérni.