2024. április 25., csütörtök

Buli és fertőzés

Két nagy esemény jegyében telt június eleje. Egyrészt az ország Anyja nagymama lett, másrészt pedig a legnagyobb médiagurut a fia ajándékozta meg unokával. Nem is csoda, hogy pár nap leforgása alatt két nagy bulira is sor került. Az egyiket Željko Mitrović csapta unokája érkezésére, de így tett Ceca Ražnatović is. Világraszóló ünnepség volt mindkettő, válogatott vendégekkel.

(Fotó: instagram)

(Fotó: instagram)

A történetnek itt vége is szakadt volna, vagy legalábbis a celebvilág öltözékével, újabb afférjaival, az unokáknak adott drágábbnál drágább ajándékokkal, a meghívott vendégek névsorával folytatódott volna, ha nem lennénk még mindig, ha nem is a járvány közepén, de messze a végétől. A bulit követő napokban ugyanis felröppent a hír: Ceca koronavírus-fertőzött. Ezt igazolta a PCR-tesztje is. Mint kiderült, fiát, Veljko Ražnatovićot, a fiatal apukát sem kerülte el a fertőzés. Nem hivatalos információk szerint mintegy 150 embert (nyilván vendégeket, rokonokat) küldtek tesztelésre a hírt követően. Ezt azonban senki nem erősítette meg, és arról sem érkezett információ, hogy hányan teszteltették magukat, hányan kaptak pozitív eredményt. Felmerült a kérdés, hogyan történhetett a fertőzés, hiszen az énekesnő viszonylag zárt körben mozog. A média ekkor számolt be arról, hogy Mitrovićeknál is nagy unokaköszöntés folyt néhány nappal korábban, és, mint kiderült, egy Pink televíziós műsorvezető itt fertőződött meg. Adva volt a kapcsolat, úgy tűnik, innen indulhatott, tudva, hogy Ceca nagyon jó barátságot ápol a rózsaszín televízió tulajdonosával. Hát ha valahonnan nem szivárog ki információ, akkor innen végképp nem, csak annyit lehetett megtudni, hogy a televíziós műsorvezetőn kívül Mitrović lányainak a tesztje is pozitív lett. Željko Mitrovićról azonban senki egy szót nem szólt, lehet, ártott volna az üzletnek, ha esetleg nála is kimutatják a fertőzést, egyrészt azért, mert nyughatatlan természete ki tudja, merre sodorta, másrészt pedig ő volt az, aki a koronavírus gyógykezelésére egy saját, alternatív gyógykezelést népszerűsítő találmánnyal lépett elő még a rendkívüli állapot idején.
Érdekesség, hogy azokban a napokban, amikor a fertőzés kiderült, és többen is elvégeztették a tesztet, megugrott Belgrádban a fertőzöttek száma. A járványügyi szakemberek ehhez csak annyit fűztek hozzá, hogy a fővárosban nem beszélhetünk a fertőzés újabb gócpontjáról, csupán arról van szó, hogy az elmúlt időszakban a családi összejöveteleknél nem tartották be az elővigyázatossági javaslatokat.

De miért is olyan fontos a celebek élete? Talán azért, mert az ő körükben uralkodó gondtalanság (ami kiterjedt a járvány iránti viszonyulásra is) felelőtlenségbe csapott, és miután hiába tartoznak a vendégeik is a felsőbb tízezerhez, ezeken az eseményeken voltak olyan emberek is, akik számos helyen megfordulnak, a köznép között is, főleg így kampány idején. És igen, az újságírók is tudósítottak, a fotósok fényképeztek, és az operatőrök képanyaga is nélkülözhetetlen, mert az emberek szeretik látni, hogyan örülnek ezek az emberek. A celebeket, a sztárvilágot figyelemmel kísérő újságírók pedig ugyanabban a szerkesztőségben készítik el az anyagaikat, ahol a többi kollégájuk.

Nem ért véget a járvány, a maszk viselése bizonyos helyzetekben elkerülhetetlen, de még ha nem viseljük is, az ölelkezés, puszilkodás továbbra sem megengedett viselkedési forma, mert továbbra sem lehet tudni, hogy tünetmentesen ki az, aki fertőz.

Az új Mitrović kislány és a Ražnatović kisfiú szerencsére köszöni, jól van.