2024. április 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Madridi varázslat

Benzema kiválóan teljesített a Valencia ellen (Fotó: Beta/AP)

Benzema kiválóan teljesített a Valencia ellen (Fotó: Beta/AP)

Egy félidőn keresztül méltó ellenfélnek bizonyult a Valencia a bajnokaspiráns Real Madrid otthonában, a szünet után azonban a királyiak varázslatáról szólt a meccs. Zidane legénysége végig lendületesen játszott: tűpontos átadásokkal és sikeres cselekkel támadtak, védekezésben pedig domináltak az egy az egy elleni földi és légi párharcokban. A Denevéreknél hiába védett remekül Cillessen, Benzema duplája és Asensio első labdaérintéséből született gólja kialakította a 3:0-s végeredményt. A spanyol támadó 11 hónapnyi kényszerszünet után tért vissza szépségdíjas találattal, míg francia társa a hajrában szerzett káprázatos bombagólt. A Real Madrid a három pont bezsebelésévél ragad a listavezető Barcelonára.

Spanyol bajnokság, a 29. forduló: Alavés–Sociedad 2:0, Real Madrid–Valencia 3:0. Az élcsoport: Barcelona 64, Real Madrid 62, Sevilla 51, Atlético 49 pont stb.

Szuperliga, a 30. forduló: Mladost–Rad 2:0, Voždovac–Radnik 1:1. Az élcsoport: Crvena zvezda 75, Partizan 64, TSC 59, Vojvodina 59 pont stb.

NŐI LABDARÚGÁS

A Fradi mehet a BL-be

A női NB I. rájátszásában a Ferencváros csapata 2:1 arányban felülmúlta az MTK együttesét a BL-indulásért rendezett párharc mindent eldöntő, harmadik meccsén. A Zöld Sasok a győzelemmel kiharcolták a jövő évi BL-ben való indulás jogát. A csütörtök esti találkozón a vendégek szereztek vezetést, ám a zöld-fehérek már az első félidőben megfordították a meccset, a 2:1-es eredmény pedig a hármas sípszóig nem változott.

Női NB I., a BL-indulásért: Ferencváros–MTK 2:1.

Jakabfi újabb bajnoki címe

Szerdán a listavezető Wolfsburg együttese hazai pályán 2:0-ra legyőzte a Freiburg csapatát, a zöld- fehérek így két fordulóval a vége előtt bebiztosították újabb, sorozatban negyedik bajnoki címüket a német női Bundesligában. A wolfsburgiak magyar légiósa, Jakabfi Zsanett a két korábbi BL-győzelem mellett immár hatodik bajnoki elsőségét ünnepelhette a Farkaslányokkal, amivel az MTK egykori játékosa minden idők egyik legeredményesebb magyar labdarúgója lett. Jakabfi 2005 és 2009 között az MTK játékosaként 82 bajnokin 83 gólt szerzett, majd a Wolfsburg csapatához szerződött, amellyel 2013-ban és 2014-ben is megnyerte a Bajnokok Ligáját, 2017-ben pedig társbérletben a sorozat gólkirálynője lett. A 30 éves támadó, akinek szerződését nemrégiben 2021-ig meghosszabbították, eddig 60-szor lépett pályára a magyar válogatottban, és a címeres mezben 32-szer volt eredményes.