2024. március 29., péntek
SZÓFIGYELŐ

Naptárfotózás

Néhány éve különleges társadalmi eseményként naptárfotózást tartanak ügynökségek és szervezetek. Arról van szó, hogy a fali naptárakra kerülő képek általában nem meglevő fotók közül származnak, hanem külön erre a célra tartott tematikus és alkalmi fényképezés termékei. A naptárra szánt fotók készítéséhez gyakran hivatásos fényképészeket és modelleket hívnak meg: A sztárság egyik nagyszerű fokmérője a naptárfotózás. – A naptárfotózás feltételeinek módosításának jogát fenntartjuk. – Ágica naptárfotózást vállalt. – Elvállalt egy naptárfotózást is a München melletti Kadeltshofenben. – Meghívtak egy naptárfotózásra. – Különleges Ladáját egyszer egy naptárfotózásra is meghívták. – Ezenkívül minden szépség egy naptárfotózáson pózolhat. – Már készültek róla divatfotók és naptárfotózáson is rész vett. – Már készítettünk ilyesmit egyszer egy naptárfotózáshoz. – Rendhagyó naptárfotózáshoz állt modellt Simon Marcsi. – E program keretében naptárfotózáson vettek részt. – Az egész csapat nagyon élvezte a naptárfotózást.  – Kati az idei naptárfotózás után mesélt nekünk a téli alapozásról, az aktuális formájáról. – Kiszel Tünde megmutatta a naptárfotózás kulisszatitkait – látnod kell a fotókat! – A naptárfotózásról egy izgalmas videót tettek közzé. – Nívós ügynökség keres naptárfotózáshoz magas csinos hölgyeket. – A Kisalföld naptár­fotózási akciója folytatódik. – A naptárfotózás jól sikerült! Melyik képet tennéd a címlapra?

Olykor jótékonysági (más szóval karitatív) naptárfotózásra is sor kerül: A Csajok a motoron közössége jótékonysági naptárfotózást tartott október 29-én. – Jótékonysági naptárfotózás – 2016. október. – Naptárfotózás jótékony céllal. 2020-ra ismét képes fali naptárat készítettek a dunaújvárosi tűzoltók. – Az AXN tévécsatorna Angyal Vagyok online versenyének döntősei jótékonysági naptárfotózáson vettek részt. – Minden ruhájuktól megszabadultak a Cambridge Egyetem hallgatói egy jótékonysági naptárfotózás kedvéért. – A Miss Princess 2011 nemzeti nyertesei elutaznak egy karitatív naptárfotózással egybekötött álomútra. – A nemzeti döntők nyertesei elutaznak a MSC Magnifica óceánjáró hajón karitatív naptárfotózással egybekötött egyhetes földközi-tengeri útra.

A naptárfotózást amatőr fotósok számára meghirdetett fotópályázat is helyettesítheti: „Díszítse a Te fotód akár több ezer iroda és otthon falát! Nevezd be képeidet és nyerj értékes naptárcsomagokat! A Media-Press ismét fotópályázatot hirdet 2021-es naptárainak képanyagára az alábbi 4 kategóriában: Európa, Magyarország, Budapest, színpompás természet.”