2024. április 19., péntek

Győzelem!

Aleksandar Vučić megtartotta a választások utáni első sajtótájékoztatóját

Győzelem! – ezzel a kiálltással fogadták Belgrádban a Szerb Haladó Párt elnökét. Aleksandar Vučić köszönetet mondott polgároknak, hogy az embertpróbáló időket követően felelősségteljes döntést hoztak.

– Történelmi pillanatot élhetünk meg, hisz az urnák elé járuló 3 millió 300 ezer polgár közül több mint 2 millióan szavaztak a Szerb Haladó Pártra. Minden szinten győztünk, itthon és külföldön is, és azokon a helyeken is, ahol eddig még sohasem. A Boszniai Szerb Köztársaságban is, ahol a szavazatok több mint 80 százalékát nyertük el. A koszovói szavazatok számát a holnapi nap folyamán tudjuk meg, de az ottani választópolgárok magas részvételi aránya magáért beszél. A polgárok bizalma további felelősséget jelent számunkra. A jövőben még nagyobb erőbevetéssel harcolunk a kitűzött célok eléréséért és Szerbia jövőjéért! - mondta a pártelnök a választásokat követő első sajtótájékoztatóján.

Vučić elmondta, hogy a korábbi koalíciók iránt továbbra is nyitott a Szerb Haladó Párt: beszédében kiemelte a Vajdasági Magyar Szövetséggel megvalósított kiváló együttműködést. A pártelnök megerősítette azt a korábbi ígéretét is, mi szerint 2025-re az átlagjövedelem eléri a 900 eurót Szerbiában, a nyugdíjak pedig 450 euróra növekszenek.