2024. április 20., szombat

Digitalizálták a színház moziját Óbecsén

Az eddiginél jóval korszerűbb technikával, jobb kép- és hangminőségben kerülnek vászonra az óbecsei Városi Színház termében a filmek, ugyanis a Szerbiai Filmközpont pályázatán nyert 4 és fél millió dinárból, valamint a 2,2 millió dináros önkormányzati támogatásból új vetítővásznat, nagyobb teljesítményű vetítőgépet, 3D-s rendszert és 300 darab 3D-s szemüveget vásárolt az intézmény.

A színház most már igazi mozi is lesz (Fehér Rózsa felvétele)

A színház most már igazi mozi is lesz (Fehér Rózsa felvétele)

Zdravko Petrović igazgató elmondása szerint az új eszközöknek köszönhetően nemcsak élvezhetőbbek lesznek a filmek, de az eddiginél több kerül repertoárra, ugyanis a havonta vetített klasszikus filmek ciklusai mellett gyakrabban lesznek műsoron gyerekeknek szánt 3D-s alkotások és friss kasszasikerek is.

Az új vásznon elsőként június 28-án Srđan Golubović Otac című filmét láthatja a közönség, amely az idén elnyerte a berlini filmfesztivál ökumenikus zsűrijének a díját és a közönségdíjat is, július 1-jétől pedig a 3D-s filmek mellett a Hotel Beograd című, Miloš Biković főszereplésével forgatott sikerfilmet is bemutatják. A teremvetítések mellett a színház kerthelyiségében is folytatódnak a vetítések.

Óbecsén valamikor két mozi, az Avala és a Kozara működött, utóbbira utolsóként 2002-ben került lakat, majd egy rövid ideig – ósdi technikával – a színházban vetítették a filmeket. Már valamivel modernebb felszereléssel 2013 óta lehetett újra alkalmanként mozizni a színházban.