2024. április 23., kedd

Zenei világok találkozása

Csütörtökön a Kurina trio & Friends lépett fel a szabadkai VM4K-ban

A szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális központban folytatódnak a nyáresti koncertek. Csütörtökön este a Kurina trió és barátaik léptek színpadra. A sokak által ismert Kurina-testvéreken kívül (Kurina János – zongora, Kurina Ferenc – nagybőgő, Kurina Michael – cimbalom, gitár) Sóti Juli, a Sin Seekas és a Night Cruisers Band énekesnője, Verebes István klarinétművész, valamint Evetović Goran, az Újvidéki Big Band és Jelena Tomašević dobosa különböző zenei világok találkozását hozta el a közönségnek.

– Egy olyan estét állítottunk össze, amelyben klasszikusok is szerepeltek. Játszottunk egy kis Vaya Con Diost, volt egy kis Besame Mucho, emellett jazz-sztenderdeket is, mint a Summertime. Olyan dalokat is elővettünk, mint például a Meseautó. Az est egyik részében a cimbalomé volt a főszerep. Megpróbáltunk egy széles kört bejárni a zene világában, ahol érintettük a pop és a jazz világát is. Úgy érzem, hogy ez sikerült. Megtiszteltetés ilyen klasszisú zenészekkel játszani. Nagy a korkülönbség köztünk, de bebizonyosodott, hogy a zene a közös nyelvünk, amely valójában kortól független – nyilatkozta lapunknak Sóti Juli.

A hangulatot a hangszeres zenei betétek, a dob-, a cimbalom és a klarinétszólók is fokozták. A zenekar virtuóz játéka, a jam sassion és a könnyed elegancia feltette a pontot az i-re. A pop, a jazz és a gypsy zenei stílus egyvelege nagyon jó választásnak bizonyult, hiszen a közönség minden dalt nagy tapssal jutalmazott.

A jövő héten Borsos Dóra és zenekarának fellépésével folytatódnak a VM4K csütörtök esti koncertjei.