2024. április 16., kedd

Lefülelték a „jósnőt”

Több ezer eurót is elvett áldozataitól, akiket azzal ijesztgetett, hogy elveszíthetik családtagjaikat

A Bijeljina melletti Popovi határátkelőn a határrendőrség hivatalnokai letartóztatták a verseci Patricija Đorđevićet (37), akit azzal gyanúsítanak, hogy a boszniai Szerb Köztársaság területén több személyt is megtévesztett és kirabolt. Valamennyiüket azzal hitegette, hogy „leveszi róluk a fekete mágiát”.

A teslići rendőrség írt ki elfogató parancsot ellene, miután a helységben kirabolt egy személyt. 5000 eurót vett el áldozatától, akikek azt igérte, hogy varázslatával megszabadítja a fekete mágiától. A hiszékeny nőnek azt állította, hogy az unokája meghal, de ő majd segít azzal, hogy leveszi róluk a fekete mágiát.

Az immár letartóztatott Đorđević tavaly decemberben Banjalukán egy személyt még nagyobb összeggel károsított meg, nem kevesebb, mint 13.000 eurót zsebelt be tőle. Azzal rémisztgette, hogy családtagjai közül valakit hamarosan elveszít, ha ő nem tünteti el a felettük levő átkot, vagy fekete mágiát.

A rendőrség előtt több hasonló trebinjei eset is ismert, melyek elkövetésével ugyanezt a verseci „jósnőt” gyanúsítják – tudta meg a Beta hírügynökség.