2024. április 19., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Tízmillió dinár vallási létesítmények felújítására

Draga Milošević tartományi művelődési, tömegtájékoztatási és vallási közösségi titkár tegnap adta át a szerződéseket azon egyházak és vallási közösségek képviselőinek, melyek épületfelújítási, javítási munkálatokhoz igényeltek eszközöket nyilvános pályázat útján. A szaktitkárság 32 projektumot hagyott jóvá, ezekre összesen 9.943.000 dinárt utalnak át a pályázóknak.

A szaktitkárság 32 projektumot hagyott jóvá (Fotó: vojvodina.gov.rs)

A szaktitkárság 32 projektumot hagyott jóvá (Fotó: vojvodina.gov.rs)

– А tartományi kormány folyamatos támogatása annak bizonyítéka, hogy kötelességünknek tartjuk a nemzeti, vallási, kulturális és mindennemű más identitás megőrzését. A vallási kultúra a legerősebb kapocs, amely évszázadok óta összeköti Vajdaság területén a különféle nemzeteket, és amely a kölcsönös megbecsülésre, toleranciára, békés együttélésre tanít – mondta egyebek között a vallási közösségek ügyeivel megbízott titkár.

A pályázaton a hagyományos egyházak és vallási közösségek, valamint az általuk alapított, Vajdaság területén működő szervezetek és intézmények nyertek anyagi támogatást. Ezért mondtak köszönetet a bácskai, a bánáti, a szerémségi és a šabaci pravoszláv püspökség képviselői. Támogatásban részesültek továbbá a szabadkai, a nagybecskereki és a szerémségi egyházmegyéhez tartozó római katolikus plébániák, a verseci román ortodox templom, a kucorai görögkatolikus templom, a nagybecskereki zsidó hitközség, a bácskai iszlám közösség és a szerbiai szlovák evangélikus egyház, valamint támogatja a tartomány a verbászi református templom és a szabadkai evangélikus templom épületén esedékes munkálatokat is.