2024. április 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Harmincasok klubja

Lewandowski ellen nincs orvosság (Fotó: Beta/AP)

Lewandowski ellen nincs orvosság (Fotó: Beta/AP)

A müncheni Bayern a brémai Werder felett aratott minimális arányú, 1:0-s győzelmével története során immáron harmincadik, sorozatban pedig nyolcadik bajnoki címét szerezte meg. A bajorok győztes gólját a Bundesliga legeredményesebb góllövője, a lengyel Robert Lewandowski lőtte a 43. percben. A münchenieket az sem zavarta meg, hogy az utolsó negyedórát Alphonso Davies kiállítása miatt emberhátrányban játszották. A Hans Flick vezette Bayern a salátástál elhódításával belépett a harmincasok klubjába, amelynek tagjai (Ajax, Anderlecht, Benfica, Celtic, Crvena zvezda, CSZKA, Ferencváros, Juventus, Linfield, Olympiakosz, Rangers, Rapid, Real Madrid, Sparta Praha) legalább 30 alkalommal nyerték meg hazájuk bajnokságát. Nemcsak a tabella élén, de a legvégén is biztossá vált egy pozíció: a berlini Union elleni vereségével a Paderbornnak már matematikailag sincs esélye a bennmaradásra.

Spanyolországban a kedd este három meccsen három gólt hozott. A Getafe és az Espanyol találkozásán nem esett találat, a Villarreal a Mallorcát korai góllal intézte el. A címvédő Barcelonánál Ansu Fati szépségdíjas góllal mutatta meg, miért is ajánlott 150 millió eurót érte a Manchester United. A bissau-guineai születésű, spanyol utánpótlás-válogatott csatár a Leganés ellen az első félidő végén bombázott a jobb alsóba. A katalánok a szünet után még kétszer juttatták a labdát a hálóba: Griezmann találatát a videobíró – jogosan – érvénytelenítette, de Messi büntetője ellen már nem volt ellenszer. Az éllovas 2:0-val diadalmaskodott, és pillanatnyilag 5 ponttal vezet az ősi rivális Real Madrid előtt, amely ma este a Valenciával méri össze erejét.

Német bajnokság, a 32. forduló: Borussia (M)–Wolfsburg 3:0, Union–Paderborn 1:0, Freiburg–Hertha 2:1, Werder–Bayern 0:1. Az élcsoport: Bayern 76, Borussia (D) 66 (–1), Leipzig 62 (–1), Boruissa (M) 59 pont stb.

Spanyol bajnokság, a 29. forduló: Getafe–Espanyol 0:0, Villarreal–Mallorca 1:0, Barcelona–Leganés 2:0. Az élcsoport: Barcelona 64, Real Madrid (–1) 59, Sevilla 51, Sociedad (–1) 47 pont stb.