2024. április 19., péntek
FORMULA–1

Két nagydíj Sanghajban?

A Formula–1-es világbajnokság irányítói felajánlották Kínának, hogy az idén a sanghaji pályán két nagydíjat is rendezzen, de döntés még nem született – tájékoztatta a helyi médiát a város sportirodája. A Kínai Nagydíjra eredetileg április 19-én került volna sor, de a járvány miatt későbbre halasztották. Az F1-et vezető Formula One Management (FOM) már korábban nyilvánosságra hozta a módosított versenynaptár első részét, benne nyolc európai futammal. Ennek megfelelően a szezon július 5-én Ausztriában kezdődik – a Hungaroringen július 19-én lesz a Magyar Nagydíj –, és az F1 irányítói abban bíznak, hogy 15–18 nagydíjat meg tudnak rendezni ebben az évben.

Kínában eddig nagyon óvatosak voltak a versenysport-események újraindításával, miközben a szomszédos Dél-Koreában, Japánban és Tajvanban a labdarúgó-bajnokságok és a baseball-ligák is folytatódtak.

Cowell távozik a Mercedesből

Július 1-jén távozik posztjáról Andy Cowell, a F1-es Mercedes istálló motorrészlegének vezetője. Toto Wolff csapatfőnök elmondta, rendkívül hálás a szakembernek az istállónál eltöltött 16 évért. Hozzátette, Cowell kulcsszerepet játszott abban, hogy az elmúlt hat évben megnyerték a világbajnoki címet. Cowell helyét Hywel Thomas veszi át.

A címvédő mercedeses, Lewis Hamilton egyébként idén hetedik vb-elsőségéért száll harcba, amivel beállítaná Michael Schumacher rekordját.