2022. július 5., kedd

Petőfi zenei díj

Kezdődik a közönségszavazás

Elkezdődött a közönségszavazás a Petőfi zenei díj jelöltjeire. Az elismerések átadóját augusztus 18-án Zamárdiban, a Strand Fesztivál nyitónapján tartják meg, tizenkét kategóriában díjazzák a magyar könnyűzenei élet legnépszerűbb előadóit.

Orsovai Reni és Rácz Gergő
Orsovai Reni és Rácz Gergő

A látványos, 120 perces show-t az M2 Petőfi TV, a Petőfi Rádió és a petofilive.hu egyaránt élőben közvetíti. A Petőfi zenei díj jelöltjeire augusztus 13-áig szavazhat a közönség.

A gálára kizárólag itt látható műsorszámokkal készülnek a meghívottak. Közösen lép fel Rúzsa Magdi és Presser Gábor, a Kelemen Kabátban és Nagy Feró; Charlie, Pataky Attila és Frenreisz Károly közösen adja elő a Várj, míg felkel majd a nap című dalt. Fellép továbbá Járai Márk és A Dal 2020 nyertesei, Orsovai Reni és Rácz Gergő, és meghívást kapott a koronavírus miatt elmaradt Nagy-Szín-Pad! verseny négy győztese, az Analog Balaton, az Aurevoir, a Carson Coma és az Ohnody is. Az est zárásaként az Irie Maffia a Balaton dalát élőben adja elő. A Petőfi zenei díj show-ja augusztus 18-án 20 órakor kezdődik, majd 22 órakor a nagyszínpadon a két kategóriában is jelölt Bagossy Brothers Company ünnepi nagykoncertje kezdődik.

A gálát megelőző időszakban számos érdekességet, kulisszatitkot láthatnak az M2 Petőfi TV nézői.

A Petőfi zenei díj nominálásának alapját a Petőfi Rádióban 2019. március 1-je és 2020. március 1-je között legtöbbet játszott száz magyar dal adja. A díjakat az év zenekara, az év férfi előadója, az év női előadója, az év videoklipje, az év akusztikus koncertje, az év szövegírója, az év gitárosa, az év ütőhangszerese, az év billentyűse, életműdíj, az év felfedezettje, valamint az év dala kategóriában adják át.

Az már korábban kiderült, hogy az év felfedezettje a Tortuga, az év dala pedig Rácz Gergő és Orsovai Reni Mostantól című száma lett mint A Dal 2020 győztes dala. Az idén is lesznek szakmai díjak: az év szövegírója, gitárosa, billentyűse, ütőhangszerese, illetve az életműdíjas veheti át a Petőfit ábrázoló szobrot.A Petőfi zenei díj az MVM támogatásával valósul meg. A győztesekről ebben az évben a közönség szavazatai döntenek, voksolni augusztus 13-áig a www.petofilive.hu/petofizeneidij oldalon lehet.