2024. április 18., csütörtök

Kiköltöztetik a bűzös sertéstelepet

Đuro Žiga, Temerin polgármestere és munkatársai tárgyaltak a Staro Đurđevo Helyi Közösség nyugati határában (az Illancs felé vezető úton) található sertéstelep képviselőivel, amelyre az utóbb időben számos panaszt érkezett a polgároktól a kellemetlen szagok miatt, ami mindenhol érezhető.

A bűzlő sertéstelep bezárását követelő tüntetők (Góbor Béla felvétele)

A bűzlő sertéstelep bezárását követelő tüntetők (Góbor Béla felvétele)

A sertéstelep képviselői, Vladica Mladenović vezérigazgató és Milan Graora, a tenyészet vezetője megköszönték az önkormányzat képviselőinek a fogadást és közölték, hogy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy közös megoldást találjanak.

Elmondták, hogy tudomásul veszik a polgárok elégedetlenségét, de megértésüket kérték, mivel szakaszokban történő állattenyésztésről van szó. A cég több alkalmazottat foglalkoztat, vállalkozási kötelezettségei van üzleti partnerei felé. Az új megoldásnak elfogadhatónak kell lenni a foglalkoztatottak és családtagjaik, valamint a vállalkozás számára is.

A polgárok számára az a legfontosabb, hogy a sertéstelepet 6 hónapon belül kiköltöztessék – mondták a telep vezetői. Egyelőre keresik az új telephelyet, szem előtt tartva a partnerek iránti kötelezettségeket. A döntés meghozatala előtt az összes résztvevővel tárgyalnak, nevezetesen a sertéstelep bérbeadójával, valamint a temerini önkormányzat illetékeseivel.

Temerin önkormányzata erőfeszítéseket tesz az új telephely keresésében, felhívta polgárok figyelmét, hogy legyenek türelemmel és megértéssel a következő időszakban, tekintettel arra, hogy megtörtént az első lépés a probléma megoldására.