2024. március 28., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Minden napra meccs

A gyerekeknek minden napra egy mese, a futballrajongóknak minden napra (legalább) egy meccs! – akár ezzel a mottóval is reklámozhatta volna a járvány utáni visszatérését a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. Alighogy véget ér a La Liga 28. fordulója, máris nekivágtak a következőnek, s ez egészen a versenyfutás végéig így marad. Hétfőn este a 29. játéknapon a Levante–Sevilla és a Betis–Granada találkozókhoz volt szerencséjük a nézőknek. Mindkét összecsapás döntetlennel zárult, sőt még a párharcok alakulása is hasonló volt. Az európai kupaszereplésért küzdő Sevilla a második félidő elején szerezte meg a vezetést a Levante otthonában, ám a hajrában saját farkába harapott az andalúziai gárda: Diego Carlos öngóljával egalizált a Levante. A másik sevillai csapat, a Betis előbb hátrányba, majd előnybe került a Granada ellen. Fernández a 29. minutumban bal oldali beadás után bevette a hazaiak kapuját, Rubi legénysége azonban a 85. és a 88. percben szerzett találataival megfordította a tusát. A bírói ráadásban a vendégek Soldado bődületesen nagy góljával pontot mentettek.

Tegnap késő este további három párharcot rendeztek Spanyolországban, de hétközi fordulóval szórakoztat a Bundesliga és az NB I. is, ma pedig már a Premier League is visszatér!

Spanyol bajnokság, a 29. forduló: Levante–Sevilla 1:1, Betis–Granada 2:2. Az élcsoport: Barcelona (–1) 61, Real Madrid (–1) 59, Sevilla (+1) 51, Sociedad 47 pont stb.

Nem a 150 millióra

A Barcelona nemet mondott a Manchester United újabb, immár 150 millió eurós ajánlatára is, amelyet a spanyol futballbajnok vezetőségének tett a 17 éves szupertehetségért, Ansu Fatiért. A Sport című katalán napilap emlékeztetett rá, hogy a múlt héten a Barca részéről kétszer is elutasító válasz érkezett az MU címére, amikor a szigetországiak 100 millió eurót ígértek a tini csatár átengedéséért. Előbb Josep Maria Bartomeu klubelnök szögezte le, hogy „semmi pénzért” nem válnak meg Fatitól, szombaton pedig a katalánok utánpótlás-igazgatója, Xavier Vilayoana nyilatkozott úgy, hogy sosem gondolkoztak az ifjú labdarúgó eladásán.

A Sport szerint azonban a Manchester még megszerezheti magának a bissau-guineai származású, októberben nagykorúvá váló spanyol utánpótlás-válogatott labdarúgót, ha a játékos elfogadja az angolok ajánlatát, és a manchesteri klub kifizeti érte a Barcának a szerződésének záradékában foglalt kivásárlási árat, amely 170 millió euró.

Szuperkupa szeptemberben?

Szeptember 24-én adna otthont Budapest a Puskás Arénában az Európai Szuperkupáért kiírt összecsapásnak, és Lisszabonban lesz a BL-döntő tornája. A Sky Italia korábbi értesülését a Reuters hírügynökség beszámolója is megerősítette: az UEFA végrehajtó bizottságának mai ülésén csak rá kell bólintania arra a tervezetre, amely szerint a legrangosabb kontinentális sorozat egy 12 napos, nyolccsapatos tornával, két stadionban, zárt kapus mérkőzéseken zárulna a portugál fővárosban. A negyeddöntőket négy egymást követő napon, augusztus 12–15. között bonyolítanák le, majd a két elődöntőt augusztus 18-án és 19-én rendeznék, a fináléra pedig augusztus 23-án kerülne sor. Az El zárószakaszát négy német városban rendeznék, korábbi sajtóhírek szerint Düsseldorf, Gelsenkirchen, Duisburg és Köln lenne a helyszíne a találkozóknak, a finálénak utóbbi város adna otthont. A BL és az El győztese egy hónappal később a Puskás Arénában nyitná a következő európai kupaidényt. A BL-ben Isztambul, az El-ben pedig Gdańsk volt eredetileg a finálé helyszíne.