2024. március 28., csütörtök
SPORTHÍREK

Ellenzéki fenyegetődzés

OLIMPIA

A tokiói prefektúra kormányzói posztjára pályázó Jamamoto Taro kilátásba helyezte, hogy nem lesz olimpia a japán fővárosban, ha ő győz a júliusi választáson. „Tekintettel a koronavírusos világhelyzetre, a játékokat jövőre nem lehet megtartani. Győzelmem esetén az olimpia visszavonását fogom követelni.” A választásokat július 5-én tartják. A jelenleg hivatalban levő Koike Juriko, aki élvezi a kormányzó Liberális Demokrata Párt támogatását, újraindul a posztért.

Ugyanakkor Takahasi Harujuki szervezőbizottsági tag szerint az esetleges törlés helyett a testületnek adott esetben meg kellene fontolnia az olimpia további halasztását. A sportvezető az egyik japán napilapnak arról beszélt, a játékok teljes törlése a japán mellett a világ gazdaságának is nagy érvágás lenne. A NOB egyik szóvivője már áprilisban jelezte, hogy B terv nincs, ha jövőre nem tudják lebonyolítani a játékokat, akkor később sem fogják…

KÉZILABDA

Marad az edzőpáros

Véglegessé vált, hogy a Danyi Gábor, Elek Gábor kettős marad a magyar női válogatott szövetségi kapitánya. A két szakember megbízatása július 1-jétől jövő év március 31-éig tart, ám sikeres olimpiai kvalifikáció esetén automatikusan meghosszabbodik augusztus 15-éig, a jövő évre halasztott tokiói játékok végéig. Mindez azt is jelenti, hogy Danyi és Elek irányításával szerepel majd a nemzeti csapat az év végén sorra kerülő dán–norvég közös rendezésű Eb-n, valamint a jövő március 19. és 21. között Győrben esedékes olimpiai selejtező tornán, amelyen Oroszország, Szerbia, valamint az ázsiai olimpiai selejtező második helyezettje lesz az ellenfél.

NFL

„Szerződtessék Kaepernicket!”

Támogatja Colin Kaepernick újbóli szerződtetését Roger Goodell, a profi amerikaifutball-liga (NFL) vezére. A 32 éves irányító 2016-ban vált botrányhőssé, amikor egy meccs előtt a rasszizmus ellen tiltakozva térdelt a himnusz alatt. Csapata, a San Francisco nem sokkal később felbontotta szerződését. Kaepernick pályafutása azóta jelképessé vált, a kiválóság évek óta nem kapott újra játéklehetőséget a ligában, ám Goodell most a hetek óta zajló országos tüntetések fényében felszólalt az érdekében. „Ha folytatni szeretné profi karrierjét, ehhez egy csapatra is szükség lenne. Támogatom az ötletet, valamint a csapatot, amely szerződést ajánl neki” – fogalmazott Goodell. A hírek szerint máris több gárda érdeklődik a quarterback iránt.