2024. április 26., péntek
VÁLASZTÁSOK 2020

Négy, négy, négy!

A VMSZ kampánykörútja a topolyai községben
Pásztor István Kavillón a Tanyaszínházban buzdította szavazásra a polgárokat (Ótos András felvétele)

Pásztor István Kavillón a Tanyaszínházban buzdította szavazásra a polgárokat (Ótos András felvétele)

A vasárnapi háromszintű választások kampányának finisében tegnap a topolyai község kistelepülésein és Topolyán tett látogatásuk során a Vajdaság Magyar Szövetség vezetői az elmúlt időszak fejlesztéseit tekintették meg, és sportlétesítményeket avattak el. Pásztor István, a párt elnöke szerint, ha rangsorolnák Szerbia 186 községét, hogy melyikben tettek az elmúlt években a legtöbbet egy élhetőbb környezet kialakításáért, Topolya biztosan ott lenne az első három között. A városban számos fejlesztés, építkezés zajlik most is, ugyanakkor a falvakban is a tenni akarás tapasztalható, a vezetőség pedig megtalálta a módját, hogyan lehet kiegyensúlyozottan fejleszteni, és kreatív ötletekből sincs hiány.

MEGÚJUL A SZÍNHÁZ, AZ ISKOLA, A FALUHÁZ

Juhász Bálint, a Prosperitati Alap ügyvezetője és Fremond Árpád, a VMSZ alelnöke Zentagunarason a felújítás alatt álló színháztermet tekintették meg. Sípos Hajnalka, a helyi közösség végrehajtó bizottságának elnöke elmondta, hogy a VMSZ és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhetően sikerült visszavásárolni a privatizált színháztermet. Így megkezdődhetett az elhanyagolt épület felújítása az önkormányzat és az MNT anyagi támogatásának, valamint a helyi járuléknak köszönhetően: a környék egyik legszebb színháztermét szeretnék a kistérség kulturális központjává fejleszteni.

A gunarasi Dózsa György Általános Iskola az elmúlt időszakban a tornaterem fejlesztésén dolgozik – számolt be Csíkos Hermina igazgató. Tavaly megtörtént a tetőszerkezet, a falak és a padló felújítása. Az idén pedig megkezdődik a terem központi fűtésének rekonstrukciója, amelyre az MNT 1,37 millió dinárt hagyott jóvá. A gunarasi fejlesztések kapcsán Csorba Ottó, a helyi közösség tanácselnöke elmondta, hogy lezárult a közbeszerzés a faluház felújítására vonatkozóan. Ez azt jelenti, hogy két-három héten belül megindulhat a munka. Ez lesz a legnagyobb beruházás, amely a helyi közösség saját forrásaiból és a topolyai önkormányzat támogatásából valósul meg. A projektum értéke 17 millió dinár.

A községi költségvetés összeállításakor arra törekedtek, hogy minden településen arányos fejlődés valósuljon meg – mondta el Kislinder Gábor, Topolya község polgármestere.

A MUNKÁT BE KELL FEJEZNI

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Pásztor István, a VMSZ elnöke a topolyai község egyik legkisebb, legkeletibb településén, a Pobedához tartozó Kavillón, a Tanyaszínház felújított épületében találkozott a párt aktivistáival, szimpatizánsaival és a topolyai községi önkormányzat tisztségviselőivel. A találkozón jelen volt Vikor László, a pobedai helyi közösség tanácselnöke és Magyar Attila, a Tanyaszínház vezetője, koordinátora is. A megjelenteket Fremond Árpád köszöntötte, majd Pásztor István buzdította szavazásra Kavilló, Szvetityevó és Pobeda lakosságát. A felszólalók az előttünk álló választások fontosságára hívták fel a figyelmet. Elhangzott, az elmúlt években olyan munkát fejtettek ki, amely elnyerte az emberek bizalmát, és a bizalmat megtartva, sőt növelve, ezt a munkát szeretnék folytatni. S bár az előrejelzések jók, elengedhetetlenül fontos, hogy mindenki menjen el szavazni június 21-én.

MEGÚJULÓ VÁROSKÖZPONT

Topolyán több nagy építkezés zajlik párhuzamosan (Ótos András felvétele)

Topolyán több nagy építkezés zajlik párhuzamosan (Ótos András felvétele)

Pásztor István, valamint a VMSZ önkormányzati, tartományi és köztársasági jelöltjei és tisztségviselői kampánykörútjuk során Topolyán először a Bambi Iskoláskor Előtti Intézményhez tartozó Zentai úti Nyuszika óvodában jártak, ahol a közelmúltban megtörtént a nyílászárók cseréje. Fényszárosi Fekete Tímea igazgatónő elmondta, hogy a beruházás értéke 2,4 millió dinár. Az MNT 1,8 millió dinárral járult ehhez hozzá, az önkormányzat pedig a fennmaradó részt biztosította. Az igazgatónő azt is elmondta, hogy befejeződött a jövő évi iratkozás, a következő tanévben a község területén 820 kisgyermek jár majd óvodába.

A 2016-os önkormányzati választásokat követően megalakult VMSZ-es többségű községi vezetőség a fontos célkitűzései közé sorolta Topolya központjának rendezését. Az egykori Vénusz helyén jó ütemben zajlik a fedett fürdőkomplexum építése, közvetlen közelében pedig épül a TSC stadionja. Ez utóbbi helyszínen Zsemberi János, a TSC elnöke kalauzolta a vendégeket. Az építkezés már olyan fázisban van, hogy látszik, igazi éke lesz a városnak, és funkcionalitásához sem fér kétség.

Fremond Árpád, a párt községi szervezetének elnöke elmondta, beváltották a 2016-ban tett ígéreteket, arra biztatta a választópolgárokat, hogy június 21-én karikázzák be minden listán a 4-es sorszámot. A VMSZ listája ugyanis az önkormányzati választásokon is négyes sorszám alatt szerepel majd, akárcsak a tartományi, illetve a köztársasági listán.

Tomik Nimród, a VMSZ topolyai listavezetője elmondta, hogy nagyon fontos lenne a folytonosság a megkezdett projektek befejezéséhez és a további tervek megvalósítása végett is.

LEHETŐSÉGET ADNI GYERMEKEINKNEK

Pacséron kispályás műfüves labdarúgópályát adtak át (Ótos András felvétele)

Pacséron kispályás műfüves labdarúgópályát adtak át (Ótos András felvétele)

A magyar kormány hathatós támogatásával, valamint a topolyai község elszántságának, a helyiek kitartó munkájának köszönhetően Bajsán felépült egy teljesen új épület a sportközpontban, megújult a lelátó és egy világítással ellátott műfüves focipálya. Hétfőn délután Pásztor István, Kislinder Gábor és Zsemberi János, a TSC Labdarúgóklub elnöke közösen vágták át a szalagot, adták át rendeltetésének a sportlétesítményt.

A Topolyai Sport Club közreműködésével, a magyar kormány támogatásából épült fel Pacsér központjában az a műfüves labdarúgópálya, amelyet szintén tegnap délután avattak fel. A díszszalagot Pásztor István, Zsemberi János és Miklós József, a helyi labdarúgóklub elnöke vágták át, az első rúgásokat pedig a Bácska Labdarúgóklub kis focistái végezték el. A 20×40 méteres játékfelületű pálya építése a múlt év végén vette kezdetét. A pacséri labdarúgóklubban három korosztályban ötven helybeli és környékbeli gyermekkel foglalkoznak. A műfüves pályától azt remélik, hogy a kis focisták nagyobb lendülettel járnak majd edzésekre, illetve hogy majd mások is kedvet kapnak hozzá.

A kampánykörút Bácskossuthfalván ért véget. A nap végi sajtótájékoztatóról és a település jövőjét meghatározó fejlesztésekről szerdán számolunk be.