2024. április 23., kedd

Épül a fővezeték

Tegnap megkezdődött a kishegyesi községi szennyvízhálózat fővezetékének építése. A munka kezdetét megtekintette Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere, Kerekes Zoltán alpolgármester és a községi tanács tagjai.

Megkezdődött a fővezeték építése (Lakatos János felvétele)

Megkezdődött a fővezeték építése (Lakatos János felvétele)

A községi szennyvíztisztító építése fél évvel ezelőtt megkezdődött, és most a munka a fővezeték építésével folytatódik – mondta el lapunknak Marko Lazić. Az épülő fővezeték hossza 14 kilométer lesz, a beruházás értéke pedig 738 millió dinár. A munka 600 munkanapig fog tartani, és remélhetőleg nem lesz csúszás – fogalmazott a polgármester, majd azzal folytatta, hogy reményei szerint a fővezeték építésével nem áll le a munka. A jövő évben megkezdődhet a szennyvízhálózat építése a falvak területén. Ezzel fog teljessé válni a beruházás, amely remélhetőleg legkésőbb 2025-ig befejeződik – fogalmazott Lazić.

A község szempontjából nagyon fontos a szennyvízhálózat építése, mert jelenleg nincs megfelelően kezelve a szennyvíz – mondta el Kerekes Zoltán.

– Most a fővezeték lefektetése kezdődött meg, aminek az értéke 738 millió dinár. Nagyon fontos lépés az építkezés megkezdése, mert az emberek most láthatják, hogy nemcsak ígéretek hangzanak el, hanem azokat valóban megvalósítjuk – fogalmazott az alpolgármester.