2024. április 25., csütörtök

Jól sepert az új seprű a DAC-nál

Három hónapos kényszerszünet után a hétvégén folytatódott a bajnokság a szlovák élvonalban is. A Fortuna liga rájátszásának 1. fordulójában magabiztos győzelmet aratott a DAC gárdája, a sárga-kékek szombat este a Michalovce csapatát fogadták, és Divković (3), Kalmár, valamint Blackman góljaival 5:0-s sikert ünnepelhettek. A dunaszerdahelyi klub kispadján tehát jól sikerült a bemutatkozás Bernd Storck számára, a német szakembernek azonban nem sok ideje van az ünneplésre, csapata ugyanis néhány nap múlva már a szlovák kupa elődöntőjében lesz érdekelt, ahol a csallóköziek ellenfele a Ružomberok együttese lesz. Az első találkozóra június 17-én a MOL Arénában kerül sor, míg a visszavágót egy héttel később játsszák Rózsahegyen.

A hétvégén Romániában is újraindult a küzdelem az ottani élvonalban. Az alsóházi rájátszásban érdekelt Sepsi együttese hazai pályán Fülöp István góljával szerzett vezetést a Hermannstadt ellen, a nagyszebeni vendégcsapat azonban a második félidőben egyenlíteni tudott, így a találkozó 1:1-es döntetlennel zárult. A sepsiszentgyörgyi klub számára azonban még csak ezután következnek a szezon legfontosabb mérkőzései: a piros-fehérek a román kupa elődöntőjében a jászvásári Politehnica ellen lépnek pályára, a párharc első mérkőzésére június 24-én, a visszavágóra pedig július 8-án kerül sor.

Ide tartozó hír, hogy a Sepsi elleni döntetlen után menesztették Miriuta László korábbi magyar válogatottat a Hermannstadt (Nagyszeben) vezetőedzői posztjáról. A klub közösségi oldala felidézi, hogy Miriuta január elején tért vissza a csapathoz, amelyet a spanyolországi edzőtábort követően az alapszakasz végén, az alsóházi rájátszás elején, valamint a román kupa negyeddöntőjében irányított. Mérlege egy győzelem, négy döntetlen és négy vereség. A tréner korábban, 2018 októbere és 2019 júniusa között egyszer már irányította a nagyszebeni együttest.