2024. március 28., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Valdebebasban is királyok

Pillanatkép a Real Madrid–Eibar meccsről (Fotó: Beta/AP)

Pillanatkép a Real Madrid–Eibar meccsről (Fotó: Beta/AP)

Furcsa látvány az abszolút BL-rekorder Real Madridot nem a Santiago Bernabéuban látni, de a járvány miatt a klub úgy döntött, inkább a valdebebasi Alfredo di Stéfano Stadionban játssza le hátralévő bajnoki meccseit, a Bernabéut pedig renoválják egy kicsit. A valdebebasi pálya egyáltalán nem zavarta meg a királyi gárdát: Kroos, Ramos és Marcelo révén a fővárosiak az első félidőben elintézték a három pont kérdését. Az Eibar a második játékrészben szépített, de a kiesés elől menekülő csapatnak reális esélye nem volt a pontszerzésre. A 28. forduló utolsó meccsén a Sociedad meglepetésre nem bírt az Osasunával.

Németországban a Schalke továbbra is nyeretlen a visszatérés óta. A gelsenkircheniek ezúttal a Leverkusen ellen otthon tartottak egy pontot.

Spanyol bajnokság, a 28. fordulóban: Real Madrid–Eibar 3:1, Sociedad–Osasuna 1:1. Az élcsoport: Barcelona 61, Real Madrid 59, Sevilla 50, Sociedad 47 pont stb.

Német bajnokság, a 31. fordulóban: Schalke–Leverkusen 1:1. Az élcsoport: Bayern 73, Borussia (D) 66, Leipzig 62, Leverkusen 57 pont stb.

MAGYAR LABDARÚGÁS

Ma bajnok lehet a Fradi

Izgalmas, fordulatokkal teli mérkőzést játszott vasárnap este a Fehérvár és az Újpest a Sóstói Arénában. Az összecsapás első (ön)gólját Risztevszki szerencsétlen közbeavatkozása eredményezte. Ezt követően sokáig úgy tűnt, a Fehérvárnak ez a találat is elég lesz a győzelemhez, ám a 63. minutumban Nwobodo óriási bombát lőtt a felső sarokba. A zentai Nemanja Nikolić közeli fejese után ismét a hazaiaknál volt az előny, a hajrában azonban Heris révén egyenlítettek a lila-fehérek. A sereghajtó Kaposvár az esélytelenek nyugalmával 3:0-ra lesöpörte a Diósgyőrt.

A Fehérvár egy pontja egyben azt is jelenti, hogy a Ferencváros a mai, Honvéd elleni meccsen máris bajnok lehet.

NB I., a 29. fordulóban: Kaposvár–Diósgyőr 3:0, Fehérvár–Újpest 2:2. Az élcsoport: Ferencváros 67, Fehérvár 59, Mezőkövesd 46, Puskás Akadémia 44 pont stb.

Szerb Szuperliga, a 29. fordulóban: Partizan–Čukarički 4:1. Az élcsoport: Crvena zvezda 75, Partizan 64, TSC 59, Vojvodina 59 pont stb.