2024. április 20., szombat
SPORTHÍREK

Fertőzött játékos a Partizannál

KOSÁRLABDA

Pozitív koronavírustesztet produkált Nikola Janković, a Partizan csapatának 26 éves centere. A fekete-fehérek közleménye szerint a kosaras egyelőre semmiféle tünetet nem produkál, de az orvosok előírásait betartva azonnal házi elzárásba vonult. Nikola Janković azonnal elkülönítette magát, amint megtudta, hogy fertőzött. A csapattagokat és a stáb embereit is tesztelni fogjuk a megelőzés érdekében” – fogalmaznak a csapat tájékoztatásában.

Labda Kobe emlékére

A januárban tragikusan elhunyt Kobe Bryant emlékére készített labdát a Spalding sportszergyártó cég. A XX. század egyik legjobb NBA-játékosáról elnevezett, korlátozott mennyiségben készített labda a KOBE 94 nevet viseli, és ezüstös-sötétszürke színű. A játékszer felületén megtalálható a legenda aláírása, a csomagolására használt dobozon pedig Bryant becenevére utalva egy kígyó, a fekete mamba tűnik fel.

TORNA

Antalya a 2023-as házigazda

Antalya nyerte el a 2023-as torna-Európa-bajnokság rendezési jogát. A török városban várhatóan április 19-étől 23-áig tartanak majd a versenyek három év múlva. Idén a férfi és a női kontinensbajnokságot is el kellett halasztani a járvány miatt májusról decemberre, és mindkettőnek Baku ad majd otthont. Jövőre Bázel, 2022-ben pedig München lesz a házigazda.

RÖGBI

Olimpia helyett tanulás

Inkább orvosi tanulmányaira koncentrál a japán Fukuoka Kenki, ezért nem vesz részt a rögbiválogatottal az egy évvel elhalasztott hazai rendezésű tokiói olimpián. Az ázsiai szigetország sportági szövetsége a hétvégén jelentette be, hogy a 27 éves játékos elhagyta a hétfős rögbiválogatott keretét. A Panasonic Wild Knights sztárja a jövőben nem tudja összeegyeztetni orvosi tanulmányait profi karrierjével, így a családi tradíciót folytatva inkább előbbire koncentrál.

Fukuoka tavaly vonult vissza a 15 fős rögbitől, a terve pedig az volt, hogy a tokiói olimpia után teljesen felhagy a profi sporttal, a játékok elhalasztása miatt azonban már a hazai olimpiát sem várja meg ezzel a döntéssel. A játékos négy éve tagja volt a riói olimpián debütáló hétfős rögbitornán negyedik helyen végzett japán csapatnak.

SAKK

Ezúttal Carlsen nyert

A világbajnoki címvédő Magnus Carlsen nyert annak az online gyorssakk-tornának a fináléjában, amely újabb állomása volt a norvég nagymester által kitalált és útnak indított sorozatnak. A Chess24 beszámolója szerint a vasárnap késő éjjel zárult döntőben, amelyben 15 perces alapjáték-idejű partikat váltottak a felek, Carlsen az amerikai Fabiano Caruanát győzte le nagy csatában, 9,5:8,5-re. A párharcot a világhálón 125 ezren követték élőben.

Carlsen, aki az egymillió dollár összdíjazású széria első versenyét is megnyerte, már biztos résztvevője a sorozatot záró úgynevezett szuperdöntőnek, amelybe bejutott a második torna első helyezettje, az orosz Danyiil Dubov is.