2024. április 25., csütörtök
VÁLASZTÁSOK 2020

Közvetlen kapcsolattartás

A szabadkai piacokon kampányolt a napokban a Vajdasági Magyar Szövetség. Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ szabadkai listavezetője a sajtónak elmondta, a politika az ókor óta a piactéren zajlik, mert ott lehet a legközvetlenebb módon beszélgetni az emberekkel, meghallgatni a problémáikat.

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád

– A lakossági fórumokkal ellentétben, a piacok nem olyan események helyszínei, ahová a párt szimpatizánsai jönnek el, hanem mindenféle politikai nézetet valló, nemzetiségű ember. A tapasztalataink pozitívak a lakossági fórumokon és a nagyobb összejöveteleken, és az ilyen szabad jellegű találkozások során sem ért bennünket negatív vélemény. Az emberek őszintén elmondják, mit kellene fejleszteni, illetve mi az, ami nem tetszik nekik – nyilatkozta a sajtó képviselőinek a listavezető a szabadkai Zöldike piacon.

Lapunk kérdésére Pásztor Bálint a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat beruházásaira vonatkozó tervekről is beszélt.

– A piacbővítést és a modernizációs beruházásokat eddig is támogattuk és továbbra is ezt tesszük, ezek azonban olyan tervek, amelyek nem holnapután fognak megvalósulni. Mindenképpen örvendetes, hogy a Tejpiac átépítését és korszerűsítését budapesti tervek alapján szeretnék véghezvinni, viszont más megoldandó feladatok is vannak ezzel kapcsolatban. Mindenképpen áttekintenénk ezeket a terveket, és az is fontos, hogy a piac folyamatosan működni tudjon, a környéken élők élete még színvonalasabb legyen, az árusok pedig normális körülmények között dolgozhassanak. Ugyanez vonatkozik a Nagybani piacra is, ahol alapvető gond a kamionok kis utcákban történő mozgása, ami megnehezíti a helyiek életét. Az a kérdés, hogy meg lehet-e találni a mindenki számára elfogadható megoldást – fogalmazott Pásztor Bálint.