2024. április 25., csütörtök
VÁLASZTÁSOK 2020

Csak együtt tudunk erősek lenni

Péntek este, dugig megtelt a hódegyházi parókia hittanterme, annyian voltak kíváncsiak a Vajdasági Magyar Szövetség kampányrendezvényére, amelynek Fremond Árpád köztársasági képviselőjelölt, Kormányos László, a vajdasági magyar párt csókai választási listájának a vezetője, Oláj Tibor és Zombori Csaba, a helyhatósági lista jelöltjei voltak a vendégei, akik a június 21-én esedékes köztársasági, tartományi és helyhatósági választások fontosságáról beszéltek.

Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Horváth Zsolt

Kormányos László elmondta, hogy számukra azért fontos a hódegyháziakkal való találkozás, mert Csóka község és Észak-Bánát területén is itt élnek legnagyobb lélekszámban a vajdasági magyarság.

Kormányos szerint a lakossági fórumuk egyik indíttatása az volt, s ennek az eszmének a hordozója a VMSZ is, hogy próbálják összetartani a magyar közösségeket, mert csak együtt tudunk erősek lenni, nem pedig száz irányban széthúzva. Fremond Árpád a Magyar Kormány a vajdasági magyarságot segítő programjának a lényegét, végrehajtásában pedig a VMSZ szerepét emelte ki. A köztársasági képviselőjelölt többek között kihangsúlyozta, hogy mindenkin segíteni szeretnének, akik tartományunkban képzelik el a jövőjüket, s amikor a pártjuk Pásztor Istvánnal az élen megálmodta a gazdaságfejlesztési programot, akkor ezt a vajdasági magyar közösség számára alkotta meg.

– Nagyszerű az, hogy nemzeti kormánya van Magyarországnak és olyan együttműködést tudtunk kialakítani a Magyar Kormánnyal, Orbán Viktorral az élen, aki ebben a gazdasági fejlesztési programban látott lehetőséget a határon túli magyarok szempontjából – ecsetelte, és kiemelte, hogy bíznak abban, tovább tudják vinni ezt a programot, viszont ehhez egy komoly közösségi támogatásra is szükség van. Lényegében a VMSZ és ez a program is akkor lesz erős, ha ezt a támogatást megszerzik. Erre Fremond szerint minden lehetőség adott, hiszen országos, tartományi és helyi szinten is a választásokon induló egyetlenegy magyar lista, a VMSZ listája.