2024. április 25., csütörtök

Közösségi találkozó Királyhamán

Dr. Pásztor Bálint: Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a külvárosi településekre

A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai önkormányzati listájának jelöltjei egy lakossági fórum keretében beszélgettek péntek este Királyhalmán az eddigi fejlesztésekről, sikerekről, problémákról és azok megoldásairól a jelenlévő polgárokkal. Számos beruházás valósult meg ezen a külvárosi településen az utóbbi időszakban, többek között kiépült a víztisztító, a kerékpárút, a határátkelő, ugyanakkor további beruházásokra is szükség van.

A királyhalmiak bizakodóak

A királyhalmiak bizakodóak

– A környék vizének volt a legmagasabb arzéntartalma, mostanra viszont már kimutathatatlan annak jelenléte. A második nagy projektum a kerékpárút kiépítése volt, amelynek építési munkálatai folytatódni fognak. Szükséges lenne még a vízhálózat további bővítése, hisz jelenleg a lakosság harminc százalékának van lehetősége rácsatlakozni az ivóvízhálózatra. Ez a faluban hatalmas problémát jelent. A lakosok számára ugyan biztosítottunk köztéri csapokat, ahonnan egészséges ivóvízhez juthatnak, de véleményem szerint ez nem hosszútávú megoldás. Az ivóvíz vizsgálata során készített tesztek alapján kimutatták, hogy a legrosszabb ivóvízből lett nálunk a legjobb minőségű víz, ezért is fontos, hogy mindenki rácsatlakozzon erre a hálózatra. További nagy tervünk az utcák kiaszfaltozása, illetve újraburkolása, mert harminc éve kiépült utak mára nagyon elhasználódtak – nyilatkozta a médiának Katona Róbert, a királyhalmi helyi közösség tanácsának elnöke.

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ szabadkai listavezetője a sajtónak adott nyilatkozatában a városon kívüli települések fontosságát hangsúlyozta.

– Királyhalma egy nagyon fontos határ menti település. Kiépült a határátkelő, a bicikliút és más egyéb befektetések is megvalósultak. A Prospretitati Alapítványnak köszönhetően sok fejlesztés történt az elmúlt időszakban. Azt szeretnénk, ha a kültelepülések még nagyobb hangsúlyt kapnának a választásokat követően, hisz Szabadka, nem csak a városból áll. Hamarosan elindul a vasútfejlesztés, a Baja-Szabadka-Szeged vasútvonal kiépítése, aminek közvetlen haszonélvezői lesznek a királyhalmiak, ami azt fogja eredményezni, hogy ki fog nyílni a tér és még közelebb lesznek Magyarországhoz, még több lehetőségük lesz. Jó lesz itt élni, Királyhalmon. A lakossági fórumokon sokan jönnek össze, optimista a hangulat, amit jó előjelként értelmezek. Az emberek bizakodóak, felemelték a fejüket a szabadkai magyarok és úgy látják, van esély arra, hogy a minket megillető erővel rendelkezzünk a városi képviselő-testületben – mondta dr. Pásztor Bálint.