2024. április 20., szombat

Fiatalok a jövőért

Doroszló–Szentkúton Néphagyományok az ifjúság szemével címmel szombaton találkozót tartott a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma.
A találkozón részt vettek a régió magyar fiataljai, a VMSZ Ifjúsági Fórumának vezetői, nyugat-bácskai szervezetének szimpatizánsai, tagjai, vezetői, horvátországi és pártszervezetek fiataljai. Továbbá jelen voltak a Vajdasági Magyar Szövetség helyi képviselői, képviselőjelöltjei: Dubacz Éva, Bóka Olivér, Pelt Ilona, Gellér Magdolna, Mészáros László, Péter István, Turkály Emma, Radočaj Ramon.
Bóka Olivér, a VMSZ Ifjúsági Fóruma nyugat-bácskai szervezetének elnöke köszöntötte a jelenlevőket és az előadókat, Kiss Nándort, a VMSZ Ifjúsági Fóruma elnökét, Ódry Norbertet, az Ifi Fórum alelnökét.
A beszélgetés az itthon maradás, a szülőföldön való boldogulás és az anyanyelven történő továbbtanulás témakörében zajlott.
– A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumán belül egy célért küzdünk, mégpedig azért, hogy meg tudjunk maradni, élni tudjunk a szülőföldünkön. Ennek a hálózatépítésnek ez az egyik célja, valamint az, hogy a magyarországi, a horvátországi testvéreinkkel és az egész Kárpát-medencén belül otthon érezzük magunkat. A határaink politikailag meg vannak húzva, de az anyaországnak hála, nemzetben gondolkodunk, nem pedig országhatáron belül – hallottuk Kiss Nándor elnöktől.