2024. április 25., csütörtök

Hét tantárgy, negyven diák

Nagy volt az érdeklődés az MNT felvételi-felkészítő programja iránt

A Magyar Nemzeti Tanács az idén is megszervezi az ingyenes felvételi-felkészítő programját a végzős középiskolások számára. A jelentkezéskor a tanulók 14 tantárgy közül választhattak. A program online része után a tantermi foglalkozásokat szombaton tartották meg a szabadkai Vegyészeti–Technológiai Iskolában.

De Negri Ibolya köszönti a diákokat (Fotó: Szalma Brigitta)

De Negri Ibolya köszönti a diákokat (Fotó: Szalma Brigitta)

De Negri Ibolya, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja köszöntötte a diákokat. Mint kiemelte, a program célja, hogy lehetőséget biztosítson a vajdasági magyar középiskolásoknak, hogy még hatékonyabban fel tudjanak készülni a felsőoktatási intézmények felvételi vizsgájára.

– A tél folyamán hirdettük meg a felvételi-felkészítőt, és több mint 170 érettségiző regisztrált az MNT Breki nevű portálján. A program első részében a diákok online tartották a kapcsolatot a felkészítő tanárokkal, és online oldották meg a feladatokat. A rendkívüli állapot ideje alatt is online készültek fel. A tanárok több száz feladatsort töltöttek fel a Breki portálra. Úgy gondoltuk, hogy a felvételi vizsga előtt megszólítjuk az érettségizőket, és egy tantermi foglalkozást tartunk. Nagyon örülünk, hogy sokan jelentkeztek, hiszen Vajdaság egész területéről mintegy 40 érettségiző érkezett. Hét tantárgyból készítik fel a diákokat. Kis csoportokban dolgoznak, mert úgy gondoljuk, hogy így még hatékonyabban fel tudnak készülni – nyilatkozta De Negri Ibolya.

A matematika volt a legnépszerűbb (Fotó: Szalma Brigitta)

A matematika volt a legnépszerűbb (Fotó: Szalma Brigitta)

A legtöbben a matematika, valamint a magyar nyelv és irodalom óra iránt érdeklődtek.