2024. április 24., szerda
VÁLASZTÁSOK 2020

„Azt tesszük, amit mondunk”

A VMSZ politikusai Zenta községbeli kampánykörútjukon az ígéretek betartásának fontosságát hangsúlyozták

A Vajdasági Magyar Szövetség községi, tartományi és köztársasági képviselőinek egy része tegnap délelőtt olyan Zenta községbeli helyszínekre látogatott el, amelyek fejlődéséhez nagyban hozzájárultak. A képviselőkkel tartottak a helyi listákon szereplő személyek is.

Tornyos fejlődése szemmel látható – vallják a VMSZ képviselői (Herédi Krisztián felvétele)

Tornyos fejlődése szemmel látható – vallják a VMSZ képviselői (Herédi Krisztián felvétele)

Keviben a Móra István Művelődési Egyesület székházában kezdték a körútjukat, ahol Perpauer Martin, a VMSZ Ifjúsági Fórumának zentai elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, és beszélt az egyesület névadójáról, majd Perpauer Attila, Zenta község művelődéssel és oktatással megbízott tanácstagja ismertette azokat a forrásokat, amelyekből felújították a székházat. Elmondta, hogy az önkormányzat és az MNT folyamatosan segíti őket a működésben és a programok megtartásában, a tartomány és a Bethlen Gábor Alap pedig a felújítást finanszírozta, amelybe beletartozik a tetőjavítás, a színpad újjávarázsolása és az oldalsó burkolat felújítása is.

Tornyoson a helyi közösség épületében folytatódott a körút, ahol elsőként Cipó Igor, a VMSZ tornyosi szervezetének elnöke szólt az egybegyűltekhez. Hangsúlyozta, hogy a helyi közösség épületét az önkormányzat újíttatta fel, és a tanácstermet ilyen formában most használják először, majd meg is köszönte a segítséget. Felsorolta, hogy az utóbbi években milyen fejlesztések történtek a VMSZ-nek köszönhetően, kiemelve a labdarúgópályát, ahol az öltözőket renoválták, és amelyet körbe is kerítettek. Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere úgy fogalmazott, hogy az utóbbi években komoly munkát végzett a VMSZ tornyosi szervezete, és ez meg is látszik a falu küllemén.

– Jól látszik Tornyos korábbi és jelenlegi kinézetén, hogy a szervezetünk tagjai nagy erőbevetéssel dolgoztak. A közbiztonságot is sikerült javítani, utcák lettek aszfaltozva, és a már három éve itt működő gyümölcstelepnek köszönhetően a munkalehetőség is megnőtt a faluban, hiszen a telepen harmincan dolgoznak. A közbiztonságot fogja növelni az is, hogy a napokban kamerákat szerelnek fel abban az útkereszteződésben, ahol a Csantavérről jövő út találkozik a Zentagunaras felől jövővel, és ahol gyakoriak a balesetek. A kamerák állandó összeköttetésben lesznek a zentai rendőrséggel. Ami a hitéletet illeti, az egyházat is folyamatosan segítjük, hozzájárultunk a plébánia, a hittanterem és a templom felújításához is, sőt most a templom bekerült egy olyan programba, amelynek révén dinamikusabban zajlik majd a felújítása – emelte ki Czegledi Rudolf.

Fremond Árpád, a VMSZ alelnöke, köztársasági parlamenti képviselő Tornyos fejlődése kapcsán arra mutatott rá, hogy a VMSZ-t az különbözteti meg a többi párttól, hogy szavahihető.

– Azt tesszük, amit mondunk, tehát nem vagyunk rászorulva az ígérgetésre, hiszen a polgárok látják, hogy amit megígértünk, azt megvalósítottuk, és ez a jövőben is így lesz – szögezte le Fremond Árpád.

A következő állomás Zentán a Réel Chocolate új üzlete volt, amely egy hónappal ezelőtt nyitotta meg kapuit a város szívében. A hangulatos csokiszentélyben és fagyizóban Lengyel István, a vállalkozás vezetője ismertette cégük történetét, és hangsúlyozta, hogy ezt a dinamikus fejlődést jórészt a Prosperitati Alapítványnak köszönhetik.

– 2015-ben, amikor a vállalkozást elindítottuk, nyolcszáz kilogramm csokoládét készítettünk, 2019-ben már hat tonnát. Családi házunk egyik szobájában indultunk, mára oda jutottunk, hogy házat vásároltunk az üzemnek, üzletünk van Zenta központjában, és Szerbia-szerte a prémium kategóriát árusító boltokban megtalálhatóak a termékeink. Négyszer nyertünk a Prosperitati pályázatán, és ez megduplázta a fejlődésünk tempóját. A jövő hét második felében az üzlet pincéjében csokoládémúzeumot nyitunk, ahol bemutatjuk a csokoládé készítésének történetét, és ahol kiállítjuk a zentai városháza csokoládéból elkészített szobrát. A közeli terveink között szerepel, hogy organikus csokoládét fogunk készíteni kivitelre is – magyarázta Lengyel István.

A körút a Hófehérke Óvoda Bóbita épületében ért véget, ahol megtekintették az új játszóteret és a felújított épületet. Kopasz Ildikó, az óvoda igazgatója elmondta, hogy nagy öröm számukra, hogy az MNT jóvoltából új játszótérrel gazdagodtak, és hogy új nyílászárókat tehettek a régiek helyére, valamint az is, hogy a szigetelést is elvégezhették, hiszen az utóbbi időben ez volt a legnagyobb volumenű óvodafelújítás a községben.

A kampánykörúton részt vett többek között Nyilas Mihály, a tartományi kormány alelnöke, Pék Zoltán köztársasági parlamenti képviselő, Kormányos László tartományi képviselő, Méhes Béla, a Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesületének elnöke, Burány Hajnalka, a VMSZ Női Fórumának elnöke és Sztantity Szebasztián, a párt zentai községi szervezetének alelnöke is.