2024. március 29., péntek

Mélyebben a jövőnkről

A VMSZ Ifjúsági Fórumának kerekasztal-beszélgetése

A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának kerekasztal-beszélgetésére pénteken délután a Petőfi Sándor MMK-ban került sor a Kampány Roadshow Újvidéki megállójaként. A beszélgetésben részt vett Kiss Nándor, a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának elnöke, Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke és Magyar Ágnes, az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezetének alelnöke.

Kiss Nándor hangsúlyozta a Szerbia és Magyarország közötti jó kapcsolat fontosságát (Fotó: Juhász Judit)

Kiss Nándor hangsúlyozta a Szerbia és Magyarország közötti jó kapcsolat fontosságát (Fotó: Juhász Judit)

A rendezvény célja az volt, hogy a résztvevők személyesen tudjanak találkozni olyan fiatalokkal, akik maguk is aktívan részt vesznek a politikai életben. A közelgő választásokat figyelembe véve az elmúlt évek munkássága és a jövőbeni tervek, valamint az ifjúsági fórumok fontossága és az azokban való aktív részvétel képezték a beszélgetés központi témáját.

Illés Boglárka elmondta, hogy nagyon lényeges, hogy keressük azokat a jelen és jövőbeni együttműködési lehetőségeket, amelyek segítségével a már megkezdett munkát eredményesen tudjuk folytatni.

– Úgy gondolom, egy olyan együttműködés indult el a két ország között, amelyet a fiataloknak is érdemes és szükséges folytatniuk és erősíteniük. Az utóbbi években sikerült olyan lépéseket tennünk a kultúra és a gazdaságfejlesztés területén, amelyeknek ma már látjuk az eredményét. Azért kifejezetten fontosnak tartom, hogy most, itt összegyűltünk, mert mélyrehatóbban elbeszélgethetünk a jövőről is. Múltunk tapasztalatai a jövőt könnyebben kiszámíthatóvá teszik – mondta Illés Boglárka.

Kiss Nándor hangsúlyozta a Szerbia és Magyarország közötti jó kapcsolat fontosságát, és a VMSZ kiemelt szerepét a vajdasági magyarság életében.

– A politika nem az elvek ütköztetéséről szól kizárólagosan, hanem a felmerülő gondok megoldásáról. Országaink között kiépült a kapcsolatrendszer, lényeges az, hogy magyar kisebbségként Szerbiában érvényesíteni tudjuk az akaratunkat. Ehhez arra van szükség, hogy jelen legyünk azoknál a tárgyalóasztaloknál, amelyeknél a minket érintő problémákat tárgyalják – mondta Kiss Nándor.