2024. április 24., szerda

Folytatjuk a megkezdett, sikeres munkát

A VMSZ és a VMDP lakossági fórumáról

A június 21-ei választásokhoz közeledve a temerini Ifjúsági Otthon nagytermében szerdán este a Vajdasági Magyar Szövetség és a Vajdasági Magyar Demokrata Párt közös lakossági fórumot tartott, amelyen szép számú közönség gyűlt össze.

Fotó: Góbor Béla

Fotó: Góbor Béla

A hallgatóságot és a vendégeket Sziveri Béla, a VMSZ helyi szervezetének elnöke köszöntötte. Mellette a felszólalók között volt Kiss Gyula, a Vajdasági Magyar Szövetség tiszakálmánfalvi, helyi szervezetének elnöke, önkormányzati képviselőjelölt, dr. Nagy Imre rendes egyetemi tanár, tartományi képviselőjelölt, Pásztor Róbert, a temerini önkormányzati jelöltlista vezetője, Csorba Béla, a VMDP elnöke, Madarász Áron, a VMSZ tanácsának tagja, tartományi képviselőjelölt, valamint Ökrész Rozália, lapunk igazgatónője is. Az előkelő vendégek beszédükben igyekeztek hangsúlyozni mindazon lépéseket és sikereket, amelyeket az elmúlt néhány esztendőben a vajdasági és ezen belül a temerini magyarság érdekében tettek.

Kiss Gyula felszólalásában kiemelte, hogy a VMSZ egy olyan párt, amely odafigyel a közösséget érintő kérdésekre és a felmerülő új ötletekre is, ezeket feldolgozza és igyekszik megvalósítani őket.

-- Az eltelt négy esztendőben számos olyan, közösségünket érintő projektum valósult meg köztársasági és tartományi szinten, amelyek nem jöhettek volna létre pártunk erőteljes politizálása nélkül. Ezek közül külön kiemelném a szabadkai Y elágazás kiépítését, valamint a népszínház és a vasúti vonalak felújítását is. Az elkövetkező négyéves terveink közé tartozik az autonómia további erősítése, amelyben a Kárpát-medencei magyar közösségek közül az első helyen állunk, az európai integráció támogatása, valamint az illegális migráció ellen is folytatjuk a küzdelmünket – mondta Kiss.

Kiemelte, hogy a koronavírus-járvány idején a párt önkéntesei derekasan helytálltak, segítettek az időseknek és az arra rászorulóknak, a temeriniek külön kimagaslottak ebben a munkában.

Pásztor Róbert az eltelt négy esztendő Temerinben elért politikai sikereit taglalta, melyek közül külön kiemelte a Kókai Imre Általános Iskola teljes körű felújítását, amely 150 millió dinárba került és ennek megvalósítása már magában is hatalmas eredménynek mondható.

-- A megvalósult fejlesztéseink közé tartozik még a 38 millió dinárból épült gyalogos- és kerékpárút, az óvoda épülete is szintén megújult, a csatorna- és szennyvízhálózat kiépítésére 120 millió dinárt irányoztunk elő a költségvetésben, ugyanakkor a Nyugati temetőben található ravatalozó építése még az idén befejeződik – jelentette ki Pásztor.

Hozzátette, hogy a Prosperitati Alapítvány által a temerini pályázók összesen 689,5 millió dinárt nyertek, amely óriási mértékben hozzájárult a helyi vállalkozások beindításához és felvirágoztatásához is.

A rendezvény végén elhangzott, hogy jövő csütörtökön, június 18-án 20 órai kezdettel, a Tájházban művelődési műsorral egybekötött kampányzáró rendezvényre kerül sor, amelyre szeretettel várnak minden helybeli polgárt a szervezők és a pártok képviselői.