2024. április 18., csütörtök
VÁLASZTÁSOK 2020

Optimizmussal a jövő felé

A Vajdasági Magyar Szövetség kampányrendezvényt tartott a temerini piactéren

Az önkormányzati választásokon a helyi két magyar párt, a VMSZ és a VMDP teljes egyetértésben, közös listával indul.

Fotó: Ádám Jennifer

Fotó: Ádám Jennifer

– A kampány során a pártaktivisták meglátogatják a magyar családokat és elmondják nekik, mit tettünk az elmúlt négy évben, és mi az, amit tenni szeretnénk a következő négy évben. Mi itt a piacon még közvetlenebb módon kerülhetünk kapcsolatba az emberekkel. Elsősorban elmondjuk nekik a terveinket, eddigi eredményeinket. Másodsorban pedig meghallgatjuk az ő véleményüket, gondjaikat, panaszaikat. Egy életerős közösségről van szó. Nagyon pozitív tapasztalaink vannak eddig, aminek nagyon örülök. A helyi magyarság optimizmussal néz a jövő felé, bíz bennünk és érvényesítő erőnkben – emelte ki Pásztor Róbert, a közös jelöltlista vezetője.

A programtervben szerepel egy magyar kultúrközpont megépítése, a Temerini Rádió újraindítása, az Ifjúsági Otthon teljes körű felújítása, a szennyvízhálózat, valamint a szennyvíztisztító kiépítése, a temerini kerülőút kiépítése, a Kókai Imre Általános Iskola bútorzatának cseréje és konyhájának korszerűsítése, a telepi iskola és óvoda bővítése, a közvilágítás korszerűsítése, sárlerázók létrehozása, a Nyugati temetőben megépülőfélben lévő kápolna befejezése, új játszóterek kialakítása, a park rendezése, valamint az alkotóház befejezése is a tervek között szerepel. Továbbra is támogatást élveznek majd a magyar érdekeltségű civil szervezetek, a sportegyesületek és a katolikus egyház. Az ösztöndíj- és a beiskoláztatási program a jövőben is fontos támogatásnak számít.

A magyar koalíció jelöltjei: Pásztor Róbert, dr. Csorba Csaba, Csorba Béla, Grísza Mária, Urbán Izabella, Csáki Romina, Ádám István, Győri Orsolya, Kremenović Ökrész Viktor, Illés Róbert, Csordás Tünde, Majoros Izabella.