2024. április 20., szombat

Segíteni a rokkantaknak

Megtartotta az első ülését Kishegyes Község Rokkantnyugdíjasainak Egyesülete

Kishegyes Község Rokkantnyugdíjasainak Egyesülete több éves szünet után a közelmúltban újraszerveződött, és az alakuló ülést követően a héten megtartották első rendes összejövetelüket. A gyűlés napirendjén az egyesület tevékenysége és terveik szerepeltek. Balaton Erzsébet, a szervezet elnöke arról számolt be lapunknak, hogy a közgyűlésen meghatározták az elsődleges célkitűzéseiket.

– Elégedett vagyok a közgyűléssel, mivel első alkalommal szerveztük meg és 30-an jöttek el. A találkozót Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere is megtisztelte jelenlétével. Hálásak vagyunk a polgármesternek, mivel betartotta az alakuló ülésen tett ígéretét, ennekl köszönhetően irodánk egy számítógépet és nyomtatót kapott a munkakezdéshez. A közgyűlésen szó volt az egyesület munkájáról és terveiről. Elsődleges célkitűzésünk, hogy a községben élő rokkantaknak ott segítsünk, ahol csak tudunk. Elsősorban az adminisztratív dolgokra gondoltunk, mert ezek kicsit nehezebben mennek nekik. Az is fontos, hogy ismertessük velük jogaikat, mert sokan nem tudják, hol tudnak kedvezményekhez jutni. Bármikor fordulhatnak hozzám a problémájukkal, amiben csak tudok segítek – hangsúlyozta az elnök asszony, majd arról is szólt, hogy különböző dolgokat is megpróbálnak biztosítani a községben élő rokkantnyugdíjasoknak, egyebek mellett kedvezményesen beszerezni számukra a télirevalót, tovjábbá kedvezményes életbiztosítási szerződést kötni részükre. Az egyesület terveiről szólva Balaton Erzsébet elmondta, hogy több tevékenységet is terveznek, mivel ezek az emberek eléggé el vannak szigetelve a társadalomtól.

– Sporttalálkozókat, kirándulásokat és különböző előadásokat szervezünk majd számukra. Emellett az is nagyon fontos, hogy együttműködjünk más egyesületekkel is. Minél több tagot szeretnénk összegyűjteni. Sok rokkantnyugdíjas még nem értesült arról, hogy az egyesület újra működik. Az előttünk álló időszakban az egyesület tagjai személyesen szólnak majd az ismerőseiknek, hogy minél több emberhez eljusson az információ. A rendes tagok mellett szeretnénk támogatókat is toborozni, akik bármilyen formában hozzájárulnak az egyesületünk munkájához – számolt be az elnök, majd arról is szólt, hogy a közgyűlésen a tagsági díjat egy évre 200 dinárban határozták meg. Emellett megszabták az egyesület irodájának nyitvatartási idejét is, kedden és pénteken 9-től 12 óráig fogadják a polgárokat az egykori katonaügyosztály helyén. Az összejövetelen határoztak arról is, hogy hetente találkozókat szerveznek, péntek délutánonként 17 órától, sportaktivitásokkal, sakk-, és kártyapartikkal.

– A heti szintű találkozó azért is fontos, mert az egyesületben sok tolókocsis tagunknak problémát jelent kimozdulni otthonról. Mindig a négy fal mögött tartózkodnak, viszont nekik is fontos lenne, hogy közösségben, emberek társaságában legyenek. Éppen ezért mindannyian nagyon jó ötletnek találták, hogy legalább hetente egyszer összejöjjünk és beszélgessünk, barátkozzunk – fogalmazott az elnök asszony.