2024. április 25., csütörtök
VÁLASZTÁSOK 2020

Ha összefogunk, erősebbek leszünk

A VMSZ kampányrendezvénye Muzslyán

A Vajdasági Magyar Szövetség szerdai közép-bánáti kampánykörútja a muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület nagytermében, a jelöltek bemutatkozásával ért véget. Mint elhangzott, fontos, hogy a választások után a VMSZ a bánáti szórványtelepüléseken is megőrizze az érdekérvényesítő erejét, amit összefogással még erősebbé tehetünk. Ez különösen fontos a konkrét helyi problémák megoldásában.

Fontos az érdekérvényesítő erő (Kecskés István felvétele)

Fontos az érdekérvényesítő erő (Kecskés István felvétele)

Ellátogattak a Szitás családhoz, amelynek a tagjai 400 hektáron gazdálkodnak. A gabonatermesztés mellett virágtermesztéssel is foglalkoznak, és a virágokból külföldre is szállítanak. A Prosperitati Alapítvány több pályázati körében is sikeresek voltak. Példájuk azt mutatja, hogy pozitív hozzáállással, kitartó munkával lehet jövőképet teremteni a bánáti szórványban is. Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője elmondta, hogy összesen 376 sikeres pályázatnak köszönhetően csaknem 5 millió eurónyi támogatás érkezett a régióba.

– A Vajdasági Magyar Szövetség Pásztor István által fémjelzett lista az egyetlen magyar lista, és egyértelmű a választás. Fontos, hogy köztársasági szinten önálló VMSZ-es frakció legyen, és hogy tartományi szinten is erősebbek legyünk. Itt a szórványban, a becskereki önkormányzatban is legalább meg kell tartanunk az érdekérvényesítő erőnket – mondta Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke.

A VMSZ-nek jelenleg két képviselője van a 67 tagú városi képviselő-testületben.

– Fontosnak tartjuk a magyar jellegű civil egyesületeink, a művelődési egyesületeink, a kultúrotthonaink támogatását, hiszen általuk ápoljuk a nyelvünket, gyakoroljuk a hagyományainkat. A tervek között van a nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskola tornatermének és a muzslyai közösségi háznak a megépítése, az erzsébetlaki kultúrotthonnak a felújítása, a lukácsfalvi főutcának az aszfaltozása, a szentmihályi tornateremnek a befejezése és a falugazdász szolgálatnak a beindítása – nyilatkozta Sztojkó József, a VMSZ önkormányzati listavezetője.

A VMSZ bánáti kampánykörútja során szerdán Muzslyán kívül ellátogatott Magyarittabéra, Magyarcsernyére, Tordára és Szentmihályra is.